usia kandungan

hai ibu2 smua, sy nk brtnya ada x ibu2 yg wktu scan baby dktr ckp kndungan usia 8mggu, wktu buka buku pink misi ckp kndungan sy 9mggu beza dlm smggu. .ada yg tahu x apa mksdnya yaa? #firstbaby

9 Các câu trả lời

Saya lagi jauh beza jauh sis...masa buat buku pink misi bg tahu due date 20/2 sbb last period 17/5...tp bila scan dokter cakap due 27/3...😅😅 Dokter cakap ikut due yg dari ultrasound je...

Buku pink.. base on date last period.. ikut scan - saiz kantung & fetus. Kalau gap 1-2 minggu masih ok. Apapun harap bertanya dengan Doktor.. for more details

Ada j.. kadang tx ikut tarikh first period Kita..kalo di ikut kan saya dah pun 36 week tapi dlm buku baru 33 week

Its ok sis awal lg tu. Normal je tu edd yg kira n & scan mmg ada beza sikit

Beza seminggu tkpe sis. Kadang bila scan pun tarikh berubah2

Week n edd tgk pd scan.. klu beza 1@2w ok.. jgn beza 1mnth

Sama macam sy, scan bby 10w, buku pink 12w

Beza seminggu ok tu sis hehe

Beza seminggu ok tu