Jalan macam penguin

Hai ibu2 semua..saya tengah sarat mengandung 8bulan..saya nak tanya ada tak cara nak jalan macam biasa??sebab saya sekarang ni kalau berjalan mesti jalan macam penguin dah..sebab perut saya besar sangat dan terasa berat sangat2 perut saya ni..bila nak jalan mesti macam penguin..kadang kena ampu perut sebab rasa perut berat sangat..suami kecian tengok saya jalan macam penguin dah..dan normal ka saya rasa macam ni ibu2 semua?..ibu2 semua ada tak cara nak jalan macam biasa??tlng saya ibu2 semua..#SeriusTanya #bantujawab #Sharing_dong_Bund

10 Các câu trả lời

Sy start 7bulan pn dh jln mcm tu, apa lg hjung2 dkt nk bersalin tu 😂 sy cuba juga bjln mcm biasa tp bila jln mcm biasa bhgian pelvic & pinggang sgt x selesa..so sy jln je la mcm penguin tu, janji asal selesa.. dlu before preggy ingtkn org buat2 je jln penguin, rupany klu mmg dh tk selesa tu sy tk leh buat pe juga.. ni pnglman sy la, lain org mungkin ok kot

Alahai. Tak payah lah fikir nk cara jalan molek. Dah memang gitu. Comel je soalan ni. Hahaha. Sebab bentuk, badan dah berubah lagi2 bahagian pelvis, memang jalan gitu lah ghoman eh. Hahaha. Syukur suami kesian kat awak, at least awak tahu dia care of u, puan. Kerapkan buat senaman kegel seumur hidup ya. Untuk Kuatkan otot2 pelvis tu.

boleh. saya dah 9 bulan pun jalan mcm biasa. tapi kena practice. buat pelvic tilts selalu. and masa jalan tu tilt pelvis ke depan sikit, jaga posture tulang belakang.

normal je awak bila perut makin besar jalan mcm penguin. tak caye tengok la ibu2 mengandung berjalan. mostly semua mcm penguin😆comel je hahaha

hehe sy nk masuk 8bulan perut x besar sgt tpi jln pon mcm penguin juga.. suami sy ckp biar la jln penguin aslkn berhnti² dn slmt jln..

bg saya normal je sbb saya pun kdg2 jln gitu sbb sakit dkt pelvic dgn perut berat lagi enjoy je moment ni sis

normal awak. sya 7bulan skrg ni pun dh bjlan mcm penguin🤭sya ikut selesa je awak.

jalan mcm penguin la comel.. enjoy the moment dear.. 😘🥰😘🥰

4mo trước

Kan.. Cute. Tu je moment jalan mcm penguin. Lepas bersalin, Jalan macam longgar sbb ruang pelvis longgar lagi. Hahaha. Kerap buat senaman kegel, OK dah.

kalau sy duduk je