cuma nak tanya

Hai ibu2 semua. .nk tnya skit time2 ngandung nyh boleh ke nak makan buah nangka ke cempedak ke. .sbb tringin. .ada kwn ckp tak blh sbb nti angin. .saya skrg cnfius. .

18 Các câu trả lời

Sy makan nangka last week. Seulas je. Tp mybe dpt yg xmasak sgt kn.. Lepas mkn tu, angin satu badan. Malam tu xselesa. 😅😅 pastu ok dah..

Betul. Buah tu angin. Masa preggy saya makan tu, badan sakit2. If sis teringin, ambik secubit rasa. Bagi lalu tekak pon dah memadai kan 😇

Sy elak kan makan buah2 mcm tu sis.. Langkah berjaga2 wlaupon kdg nk rsa jgk tp abaikan jee.. Depends pd org jgk ada yg blh n ada x blh..

Sy tk bole..mkn seulas je..skli sedawa tk berenti ..bdn lgsg rse tk slse. 2 hri jgk bru hlang..start tu sy tk brni mkn dh..angin byk sgt

Ikut badan org sis boleh terima atau xboleh... Mmg btl berangin.. Kalau bdn xtahan elakkan lah... Nt berangin susah hati 😅

Boleh je makan sis kalau dah teringin tu. Tapi cukup sekadar seulas dua la. Jangan berlebihan. In Shaa Allah tak apa apa 😊

Nak makan apa pun sebenarnya semua bole..tapi knala besederhana..jgn pulak bila dapat mkn tu mcm xde esok bgmu dahla..

Bergantung pada org sis.. Sy hrtu mkn seulas je cempedak grg dh rasa perut sebu.. Trus stop mkn..

Buah tu xd angin pn sis. Blh je mkn. Tp makesure jgn mkn time perut kosong. Tu yg jd angin.

Last week makan cucuq cempedak goreng. Berani makan dua bijik ja tp sedap gila Allahu