Saja suka2

Hai ibu2..just nak tanya suka2..ibu2 first ni kbnyakan sediakn baju utk bby brapa helai? sb saya dah beli baju dlm 10pasang tp kbnykan bju lengan pendek dn seluar pendek..tak pa ka? Ada ja bju lengan panjang dn seluar pnjang utk bwak ke hsptl..saya nak beli tambah dlm 5 or 6 helai lg..xmampu nk bli bnyk2 sb brang lain ada yg xlengkap lg..mak saya cakap dh ckup bnyk tu..maaf klau soalan sya pelik skit

4 Các câu trả lời

kalau tuk newborn better beli sikit..mcm 3 psg.. sbb nnti bila bby dh umur sebulan bdn bby cpt naik dan cpt mmbsr .. jd bykkn beli baju size bsr..mcm 0-6 month 6-12month..mcm skrng musim pnskn... jgn lupa beli baju jnis yg lubang2 tu..bg bby selesa tak berpeluh... kalau pns sgt ank tak selesa nk pakai baju berpeluh nnti ruam pun cpt naik..merah2 bdn bby nnti..sian bby..selain drpd itu ms cuaca pns ni..waktu siang....blh pakaikan ank barut shj dgn pampers.kekdg ada spruh umh bumbung jnis rendah rumah cpt rs bahang..even dh psg kipas still rs pns .nk2 skrng musim pns sgt2 kan..jd baju mcm berlubang lubang baju bby tu sgt sesuai pakai ..ttg beli baju ni...kalau dkt mall jika bukan ada sale .biasa harga mahal jd puan blh try beli dkt online shopee..tiktok ke... beli sikit2 pun ok je..esp time sale ada flash sale..boleh dpt beli byk sikit baju dan barangan bby sbb harga murah sgt2 ketika itu...... mg dpmudahkan segalanya amiin

1y trước

ha tu la sya beli yg penting2 ja..hehe insyaallah aamiinn trima kasih atas doanya

sy plan nak beli dlm 10 psg size newborn or size 0-3, (bergantung berat baby nanti).3 psg baju lengan pjg, 3 psg baju lengan pendek, 3 psg baju lengan pendek berlubang dan 1 set sleepsuit. yang lain, sy beli romper/romper singlet (mix) dlm 10 psg dan 2 psg sleepsuit, size 0-3. beli kat tiktok, murah2.

saya pun beli 10. campur2 saiz nb dan 3-6. Tu pun banyak baju lengan pendek dan lubang2. Kawan saya yang baru bersalin kata cukup je🤭

1y trước

owhh yaka..sb rmai yg ckap bby cepat mbesar xperlu bnyk2..sya beli yg penting2 ja

nb 10psng rompers 10psng yg lain sume bju size 6-12bln..