Anak mengamuk bila letak

Hai ibu² macam mna ya nak handle anak yg x bg letak langsung ni..asal letak je mengamuk macam kena pukul..anak 4½ bulan...nak buat kerja apa pun x boleh

7 Các câu trả lời

lekakan dengan mainan.. kena ajar juga letak dia dan tinggalkan.. smgu 2 ni kena buat mcm tu.. nnti lama2 baby ok sendiri.. tu semua baby punya rncangan.. x nak renggang dgn kita. haha kita la kna ubah rancangan dia tu😂😂

4y trước

haha 😆 mommy kena kuat smangat. letak je kt bawah.. mmg x smpai hati nak dgr anak nangis tp tu la.. x jadi kerja kalau asyik nak berdukung.. bnykkan cakap dgn anak.. skrg ni tgh masa anak serap apa yang kita cakap. nnti lama2 okay la tu.. good luck ya mommy 😊😊

ada jenis baby yg mcm tu, samala dgn sy..pakai baby carrier buat kerja rumah..kalau sy g toilet dgr jela dia nyanyi kat luar..tp lps dia pandai merangkak kurang sikit nak menangis tu..

4y trước

tu lah saya pun kna pakai baby carrier..dah la makin hari makin berat😂😂😂..huhuhu..silap urat la crita dia kalu gini slalu..

Saya dulu mcm tu gak. Lepas umur die 5 Bulan saya letak dlm walker. Pastu berjalan je la ikut saya gi mana pun. Yg penting die nampak ibu die depan mata

4y trước

ohh baby merangkak tak?

Sama macam anak saya. anak saya 2bulan lebih, asal letak je nanti menangis. lepas tu kena umpan dengan mainan baru diam😅

4y trước

anak saya umpan ngan mainan pun x jalan huhuhu

Ank sy pun mcm tu. Sy bg tidur. Thn br blh cabut. mnangis smp tersedak klu ditinggal. Risau

4y trước

kaannnn..cuak kita pun..meraung smpai tersedak air liur sendiri

masa bby sy xajar riba..klau dia nk sruh dkung tu mgkin dia nk jln21

4y trước

huhu masalahnya bukan saya yg ajar😂..yg ajar bapaknyaa..skarang bapaknya pi bekerja 3 bulan tinggal saya handle sendirian..

Maybe dh sedap dukung jer, Sbb tu x nk lps.

4y trước

tu lah tu