MAKANAN APA YANG TAK BOLEH DIMAKAN?

Hai Ibu, sy dalam first trimester. Boleh share tak makanan apa yang tidak boleh dimakan?

3 Các câu trả lời

Makanan mentah/ separuh masak, betik muda, makanan yg berlebihan minyak, gula dan garam. Kurangkan kafein (kopi, koko, teh) kpd secawan sehari. Elakkan makan minum yg pedas, berasid untuk elakkan pedih ulu hati. Elakkan mkn processed & fast food.

Hi mommy. Bagi saya makanan yang perlu dielakkan adalah makanan yang ada nenas, makanan mentah dan makanan yang tinggi gula/garam. Beringat takut kena gdm/ darah tinggi dan penyakit yang lain bila hamil.

Makanan yg x dimasak @ x dimasak sepenuhnye kalau boleh elakkan. Boleh bahayakan janin.