Makanan yang boleh dan tak boleh dimakan semasa first trimester? Dan vitamin/supplement apa diambil?

Salam bakal ibu boleh bantu sy jawab soalan ni share pengalaman awk? Harap dpt bantu sy. ##ingintahu #First_Baby

1 Trả lời

1st trimister boleh consume folic acid. kalau dh 8-9w boleh pegi scan. makanan ikut bdan mommy. setiap bdn org x sama. kdg mommy boleh mkn org lain xboleh. kdg org lain ok je bile mkn tapi mommy xboleh mkn. tapi elakkan mknan yg terlalu pedas nnti boleh jadi heart burn. kalau mommy jenis bdn cepat berangin boleh elakkan makan yg berangin. boleh minum susu x semestinya susu mengandung, susu kotak pon boleh, susu tepung pon boleh.

2y trước

sy pun tga cari info pasal ni.. cuma elakkan makan tajam, masam sgt camtu kan..sy tga nk try minum susu fernleaf.tq info bermanfaat sis