Anak lambat cakap

Hai ibu ii semua.. Anak saya 1y6m.. Belom boleh cakap 3 perkataan lagi.. Cume sepatah jaa.. Ade tip tak untuk bagi anak lancar lagi bercakap.. Tq ibu

3 Các câu trả lời

pkataan apa yg ank dh boleh sebut? yg pelat2 xde juga ke? sy xpasti mcm mana org lain ajar tp mcm sy, kdg buka cerita2 mcm didi and friends atau omar hana..sy ikut kartun tu nyanyi...sebut satu2. lama2 ank pun ikut sebut juga. alhamdulillah sebutan tu slow2 clear.

sama laa ..ank sy pon lom pndai ckp ..kdg mcm ada dgar gak dia sebut gak 2-3words ..tpi bila sruh sebut or ajar dia tknk pon ...tapi dia da boleh faham apa sy ckp ..

sama 1 thn 6 bulan belum ckp byk. masa 1 thn 3 bulan petah sikit2, skrg dah 1.6 thn xnak belajar cakap dah. adoi.