Sah mengandung atau tidak?

Hai ibu-ibu semua. Sy nak tanya tentang test kit saya samada betul mengandung atau tidak ya? Saya dah berkahwin selama 4 tahun, memang menunggu cahaya mata pertama. Test kit ni ada samar-sama pada line kedua. Kata orang HCG masih tak kuat lagi untuk confirm kan yang saya ni dah pregnant. Saya masih tertanya-tanya samada confirm pregnant atau tak? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

Sah mengandung atau tidak?
48 Các câu trả lời

Kalau ikut ni memang sah +ve puan... tahniah Alhamdulillah... mesti xcaye kan.. sbb 4 tahun dah tggu.. same mcm first sy tahu pregnant.. sy 5 tahun.. tahun ni ke 6 inshaAllah raya ni due.. kalau puan masih ragu2 boleh beli je yg clear blue pny..lepas tu kire bile last date period.. pastu boleh p scan.. yg penting.. jaga diri.. jaga mkn ye.. susu acid folic jgn tinggal.. jgn bt kerje berat2.. bykan rehat.. mkn mknan khasiat.. mula2 ni kene jaga..

2y trước

Alhamdullilah. Aminnn thank you puan. Semoga baby dalam ni happy and sihat je 🥰. Tak sabar nak pergi scan

pregnant dah to sis... sy pakai yg beli kat shope je test upt ngn test pregnant dua2 naik Double line😊... dh blh buat appoiment buku pink to sis... sy 9week 3hari misi dh pngil buka buku Sy gi buat appoiment awal bulan 4 hari to 8/5 ni baru buka buku😊jaga permakanan ye sis anak pertama jaga elok2 kandungan

2y trước

Sy dah call klinik dia inform 13/5 ni baru check sebab sekarang still baru lagi nak scan. Inshaa allah kalau kandungan okay boleh terus buat buku pink. Doakan sy sis 🥰. Excited sgt sebab anak 1st kan

positive tu puan. boleh bnykkan berehat ye. mkn asid folic jgn tinggal. bt masa skrg ni,manjakan diri dlu. kalau ada spotting ke keluar darah yg bnyk ke,terus ke emergency ye. semoga dipermudahkan urusan puan☺️

2y trước

Alhamdulliah buat masa ni memang sy tak ada apa2 spotting cuma setitik saja masa tu ingtkan nak period rupanya bukan. Terima kasih puan. Aminnn🥰

posifit ni puan, puan beli dkt watson atau guardian kan? yg ni kalau pekat mmg pregnant. saya pun pakai ni jgk. alhamdulillah tahniah puan ❤️

2y trước

Allahu. Allahamdullilah syukur sangat-sangat. Sy beli dekat watson, byk beli sebab nak test byk kali. Terima kasih banyak2 😍☺️

Alhamdulillah positif tu 🥰 kita lebih kurang sama , last period 13/3 😊 jaga diri ye , doakan saya juga kandungan kuat sebab sebelum ni pernah gugur 2 kali 😌

2y trước

Alhamdullilah. Tahniah juga utk puan. Semoga kandungan awak kali ni sihat sampai melahirkan. 😍

ni bukan samar ni sis. test line dah lagi pekat dari control line. kira dah pekat sangat2 dah tu mesti dah lebih 5w. tahniah sis. 😍

2y trước

Alhamdullilah. Terima kasih sis. Pengalaman first tu yg tak pandai sgt nak baca line tu 😅. Ikut kalendar almost 7weeks dah. Tak sabar nak scan😍

positif ni..tahniah sis..sy mcm ni jgk samar2..pegi klinik swasta nk sahkan,nk scan..rupanya dah 11week 🤣tk tau pon pregnant plk

2y trước

Thank you sis 😍. Sis pregnant tapi tak ada muntah2 ke? Sy pun sama tak ada tanda2 tu yg macam ragu ragu sikit 😅

Alhamdulillah pregnant tu sis .. dulu pon saya pakai jenis ni .. naik samar2 sbb masa tu baru 4weeks .. now bby dah 2 bulan

2y trước

Alhamudullilah. Tahniah utk awk juga. Take care ya puan ❤️

tahniah awk, sy pon ttc 4 tahun..last period pun same dengan awak..baby kite 7w3d 😍❤

2y trước

sye punya test pun mcm nie juga beli 2x result dia sma naik 2 line tapi pudar2

Alhamdulillah pregnant tu, Jaga diri elok2 ya nak konfem boleh pergi klinik check in sha Allah ada dah tu

2y trước

ouhhh.. xpe saya faham hehe sama sma