Telur mentah

Hai ibu ibu . Saya nak tanya . saya pregnant 35w . saya tak sengaja termakan maggie yg di gaul telur mentah untuk buat murtabak maggie dalam 2 suapan. bila saya tahu , saya cuba muntahkan balik tp tak keluar apa2 mungkin dah hadam sbb saya tahu ada telur mentah pun dah hampir 3-4jam . saya risau boleh jadi apa2 ke dekat bayi saya. ada ibu berpengalaman ?

4 Các câu trả lời

Takda masalah sis , think positive . Bukan selalu makan takpa , anggap saja untuk merasa . Untuk baby takda effect since sis consume ubat doktor bagi . Cukup untuk bagi zat pada baby & protect baby . Ada jaa ibu2 lain yg makan telur mentah atau separuh masak , sushi , tebu , alhamdulillah baby lahir eloknya sihat dan selamat . Doa ibu & positive mindset penting ketika pregnant ni . Yakin Allah jagakan baby , tak perlu was2 yaa . Apa kita buat minta Allah lindungi baby .

2y trước

amin mudah2an .

sekali2 saya termakan juga ☺tapi separuh masak gitu. Teringin nak merasa. dalam hati doakan semoga menjadi makanan yg bermanafaat..

mmg kompem telur tu x masak ke..sllu jgk bt murtabak megi..biasa masak je telur tu..tp pk positif je insyaAllah

2y trước

ooo..kire mee murtabak tu blm d masak lg la..xpe insyaAllah positif ya..doa y baik2

Sikit je tak apa 😄

2y trước

alhamdulillah