Pemakanan ubat

Hai ibu ibu. Saya nak tanya kalau mengandung 14w boleh makan ubat batuk ?

3 Các câu trả lời

Hi sy 12w. 2 hari lepas sy pergi klinik juga sbb tak tahan sgt batuk teruk dah. Dapat ubat batuk jenis syrup hitam tu. Doc kata makan bila betul2 perlu, sy cuma makan malam utk tidur. Lega sikit. Dapat lelap. Sbb teruk sgt batuk sy smp senak perut dibuatnya. Hope this helps. InsyaAllah..doc bagi tu dia kata kira selamat utk makan tp bila perlu shj. Dia juga bg sy ubat hisap bg lega kan tekak.

sbnrr nya x d galakkan makan ubat batok n ubat flu smasa preggy. hanya panadol je yg boleh. itu pun 3 kali sehari kalau bena2 perlu.

better pegi klinik. tp kawan sy pernah dia dpt ubat batuk, tp doc kata sbnrnya x digalakkan. so dia pun amik madu je