Puasa Trumester kedua

Hai Ibu-ibu ! ramai ke ibu-ibu yang puasa waktu ramadan ? Saya hamil anak first, dan sudah 19 minggu. setakat ni alhamdulillah saya sihat tiada apa2 masalah kesihatan tetapi risau nak puasa sebab tak pasti keadaan baby mcm mne . Bagaimana pula dgn ibu-ibu ?

36 Các câu trả lời

Saya tak dapat berpuasa 🤧 First day puasa dah sakit ulu hati sampai muntah-muntah.. Kalau lambat makan baby jadi tk aktif tu yang risau.. Dah 22weeks skrg dan doc tk galakkn berpuasa😞

sy 18 minggu, Alhamdulillah baru sehari tinggal puasa sbb tak berapa larat haritu..tapi harini okay, hari2 ckp kat baby semoga kuat utk puasa, kick pon alhamdulillah okay je..

Saya 24w , so far okay je puasa tapi risau jgak keadaan baby , sbb belum rasa lagi gerakn yg betul2. So x tau nak pastikn baby kurang gerak ke apa😅

2y trước

alhamdulillah.. seronok dgr org boleh puasa.. sy 24w, doct x bagi puasa sebab nadi sy jadi laju and baby kurang sangat2 gerak. mcm diam je.. tambahan sy jadi letih yg teramat walaupun kerja dlm aircond dan duduk santai sahaja. bagi saya ikut pada kekuatan baby dan ibu.. mcm saya dua² effect bila berpuasa. so sy x teruskan puasa.. in syaa Allah lepas bersalin nnti boleh cuba ganti selang2 😊

saya dah 30weeks masih tak tinggal puasa. walaupun hb low tapi Alhamdulillah time puasa ni la baby makin aktif. macam saje nak bgtahu yg dia ok so boleh teruskan puasa 🤭

sy da 25 weeks.. alhamdulillah sy dpt berpuasa penuh.. bby sntiasa aktif bergerak..kdg ada sakit jgak ulu hati. tp kalo x larat,sy x paksa..risau kat bby pulak

baru masok 15minggu..sekrang lembik sgt,tak boleh makan apa pon..kena makan 3 jenis ubat termsok kencing manis.doc sarankan jgn puasa.banyak minum air masak.

24 weeks cubaan untuk berpuasa tidak berjaya. baru pukul 9 dah kena gerd . malam kena heartburn . tak sanggup hari hari kena mcmni huhu

saya pun pregnant 19 minggu.. xde masalah pape.. tapi saya puasa setengah hari je.. cube2 je.. kalau rasa lapar makan.. jangan pakse.

So far saya puasa on off mcm tu. Kalau perut mcm pedih or baby tk active sgt, saya berbuka. Dh 3 hari tk puasa hehe. #27weeks

hurm.sy 22w.hari pertama puasa penuh.masuk hari kedua dan seterusnya x larat dah.puasa separuh hari je.sbb kesian dkt baby