12.12.2019 UPT 2 line??

Hai hari ini,, sya diberi khabar gembira bersama suami. Setelah 5 tahun penantian dan akhirnya saya diberi zuriat. Boleh x ajar saya cara penjagaan kandungan dan cara pemakanan yang betul? Tq?

12.12.2019 UPT 2 line??
32 Các câu trả lời

Alhamdulillah tahniah sis..kalau boleh elakkan buat kerja2 berat, even nak angkat bakul baju pon angkat dgn postur bdn yg betul, walaupun kta rsa kita boleh buat kerja berat tp cuba elakkan sbb baby baru nak membentuk..elakkan naik motor trlalu kerap sbb boleh trhentak kuat..minum susu, bykkan makan buah dan sayur2 hijau..yg paling penting jgn lupa acid folic 😘

5y trước

Tq🤗🤗Amin semoga dia kuat melekat dgn adanya kwn2 dlm grup ni pemberi semangat😊

Jaga pemakanan sis.. Awal2 mcm ni jgn bykkan bt kerja berat...org ckp jgn mkn nenas sb tajam..banyakkan mkn buah2an... Elakkan caffein ..minum susu min segelas sehari.. Nanti bole bukak buku pink.. Tak silap 7@9w mcm tu.. Boleh call klinik desa brdekatan utk confirmation...selebihnya nnti nurse akan guide sis..mcm check payudara, ubat, pemakann n etc...

Tahniah sis... 😍😍 Awal2 ni elakkan mkn mknan mcm nenas, air kelapa, durian. Ada org blh je mkn.. Atas bdan msg2. Tp nk lg selamat, elakkan. Minuman berkafien pun jgn ambik. Byk minum susu.. Kalau blh beli farm fresh elok. Blh amalkan jgak jus delima.. Enjoy your pregnancy ye sis. Welcome to the club.. Hihi

Alhamdulillahh.. tahniah sis.. awal2 ni jaga pmknan sgt2 penting.. dan bnyakkn rehat dan baring. Kurangkan aktif bergerak sbb masa ni rahim masih x kuat dan belum btol2 melekat kukuh. So, biarlah berlembut dan byk jga pmkanan dan pergrkan..spya sis x myesal👍😊. Bykkn google ya sis. Ilmu boleh cari dlm pelbgai cara🌷

Alhamdulillah tahniah sis..awal² ni sis kene jaga betul² bab pemakanan..jgn makan pedas,masam, bnyakkan makan buah, minum susu yg kurng gula, paling penting jgn buat kerja berat² Inshaa Allah dipermudahkan untuk sis ye..

Alhamdulillah tahniah sis n suami.. Jga btl2 kndungan tu.. Jgn lasak² sngt ye sis.. Sb masih baru lg ni.. Pemakanan kne jaga juga.. Jgn mkn yg pedas n tajam risau ngn kandungan msih baru..

Alhamdulillah.. Tahniah mummy to be.. Jaga kesihatan baik2 ye.. Rest secukupnya n mkn real food. Junk food Ke fast food ke Sumer blh tolak tepi dlu..

Tahniah sis..sama kita 5 tahun jgk penantian dan akhirnya alhamdulillah diberi rezeki skrg dh masuk 4 bulan dah..jga dri elok2 sis jgan lasak2

Terima kasih semuanya,, akan sy ikut segala pesanan2.. Semoga kita semua diberi kesihatan yg baik. Amin🙏🤗😊😘

Ahamdulillah..tahniah sis..acid folic makan jgn lupa...bykn mkm buah sayur n mknn berkhasiat. Jgn angkt bert...

5y trước

Tq 😘skg sy mkn folic acid appeton