first scan baby dekat klinik mana ye? gov or private?

Hai. Dua tiga hari lepas saya gi klinik swasta. Masa tu bru dapat tau saya pregnant tapi tak tahu berapa usia kndungan since saya pnya period tak pernah consistent. So doktor tak dapat predict. Kalau saya nk scan untuk awal2 ni boleh ke? Dekat klinik mna ye selalu boleh scan?

5 Các câu trả lời

Kat klinik mana2 pun boleh, cuma better tanya klinik you pegi tu awal2 dorg ada ultrasound for pregnancy ke mcm tu. mcm you, sbb awal better yg ada buat tvs (scan kot bawah). Sbb ada klinik yg takde kemudahan utk scan perut tu. Pernah I ada spotting, gi klinik rupanya dorg takde kemudahan scan tu, jd byk kali plk ke sana ke sini 😹 or better yet mcm I , I pegi clinic specialist kt hospital, tapi cost mmg mahal sbb dh mcm refer pakar hospital + swasta. Tpi kemudahan dorg mmg puas hati, ultrasound ke tvs ke mmg ada. Skali pegi je. Atau you area mana? Maybe ada yg boleh suggest klinik kat you…

Haritu scan kt clinic swasta. Then, dia tgk size kantung & buat kiraan dri last period.

5y trước

Saya punya period pun xteratur. Klau ikotkan last period bln 11/2018 Tp bile doc scan masa bulan 2/2019 nampak kantung je. Baby xnmpk lg, heartbeat pun xnmpk lg. Dia ckp xmungkin 10 mggu xnmpk lg. Pastu disebabkan period sy xmenentu, doctor scan and tgk size kantung tu macam baru 6 week. Date period sy tu xleh pakai. Mybe persenyawaan tu berlaku masa bln 12/2018 tu. Bulan 3/2019 sy check lg. Bru nampak heartbeat. Kdg2 awal sgt pun xleh nk jangka bila due date sebab kita ni mcm special case lah, period xregular mcm org lain.

sy time 6 weeks dah pergi scan kat klinik swasta... just nampak kantung dan size 1.65cm je

Klu nk tepat, better klinik swasta puan 🥰

swasta pstu bru g gov ..