Anak 8 bulanMile stone cepat dan belum tumbuh gigi .

Hai dan assalamualaikum smua ibu ayah , Anak saya lelaki 8 bulan mile stones dia lebih cepat dari org lain 5 bulan dia dah pandai merangkak duduk sendiri tanpa sokongan ,7 bulan berpaut pada brg² sekeliling dan berjalan .. Things is gigi tak tumbuh lagi .. normal ke ? Btw anak saya mmg hyper active baby ..

3 Các câu trả lời

Sama macam baby saya sis. Tapi baby girl, baru nk masuk 9 bulan. Milestone dia pun cepat juga. Sejak start makan lah makin cepat progress dia 😂 sekarang dah tak duduk diam aktif betul. Mulut pun sama suka potpet2. Tapi tulah gigi nya pun belum ada lagi. Masih toothless 🤣

11mo trước

ye sama awk dia siap sembur² air liur lgi

Yup normal. Normal milestone for tooth eruption is till 18 months for the first tooth. Once your baby has reached 18 months and still no first tooth erupt, should consult with dentist 😊

got it .. thanks