Baby belum duduk & merangkak

Bayi sudah dah 8 bulan, masih belum merangkak dan duduk tanpa bantuan. Dia boleh angkat badan tapi jatuhkan balik. Tapi dia mengesot mmg laju. Dah tumbuh 5 btg gigi. Patut ke bawa jumpa dr? Risau pula kakak ipar saya kata anak saya lambat perkembangan 😭

4 Các câu trả lời

milestones anak berbeza beza awak. macam baby saya berbalik dengan baby awak. gigi sebatang pun belum tumbuh tapi usia 5 bulan dah boleh duduk tegak tanpa bantuan, usia 6 bulan dah boleh merangkak. awak jangan risau ya.

Anak saya pun sama. Tapi sebenarnya masih normal. Awak boleh tengok kat youtube cara nak ajar baby utk sit up. Bila buat kat anak saya nmpk dia ada improvement.

saya rasa ok je sbb dia tumbuh gigi cepat.. tumbuh gigi dulu mmg biasa jalan lambat.. jgn stress ya mommy sbb tak semua baby sama tumbesarannya..

Yes please. Dapat early intervention lagi bagus.