Cara Naikkan Hb

Hai Assalamualaikum. Nak tanya, bagaimana nak menaikkan hb semasa hamil. Saya baru 10w4d ☺️ #ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

17 Các câu trả lời

saya beli di kedai ja..yg jual kurma kismis semua tu.. saya cuba mkn jambu batu utk naikkan hb tpi tak berapa brkesan..naik cket ja..mnum pati delima tu naik tgi hb.. sebulan ja 11.8.. bulan2 strusnya hb sya 13- 14+..nurse pn seronok tgk hb sya selalu tgi

3y trước

jenama fars.. sis bleh tgk dlm google botol dia tu

Makan bayam auto naik, saya hari2 makan bayam dengan jambu batu.. alhamdulilah hb ok dah, tapi kena maintainkan permakanan juga. Makan ubat selepas 2 jam makan nasi, minum dengan fresh orange tanpa gula!

sya masa pregnant hari2 minum pati delima campur dlm air 1 gelas..hb tggi ja tiap bulan.. paling rndah pn semasa pregnant 11.8.. ank kluar pn putih merah hehe..alhamdulillah rezeki dari Allah..

3y trước

dlm shopee sya tgk ada jual..jenama Fars

Makan Maltofer sehari 2 biji. Sebiji siang, sebiji malam sebelum tidur. Bila bacaan Hb sudah normal, teruskan makan Maltofer sehari sekali. Maltofer sebaiknya makan sebelum makan.

3y trước

Okayy, trima kasihh ☺️ Nanti sya try ye

sy amalkan pati delima gulsan..dh 2kali pregnant amalkan pati delima gulsan ni..sbb awl2 trim sy mmg hb low..amalkn satu sudu je sehari..kejap je naik hb..dr 10 ke 12

3y trước

mcm saya jgk la.. mnum pati delima ja spnjg hamil..hb cpt ja naik.. saya mnum jenama Fars..

jus mamariam...sy dr 9.4 Naik 11.1 ...skrg msh follow jus tu lg..sbb btenaga krem kaki hilang...

makan buah betik sis . sy dlu mcm sis jgk, ble amalkn mkn buah betik alhamdulillah.naik🥰

ok tkasih sis,sy beli dekat kdai kurma tadi...harap naik lh nak pergi klinik isnin ni..

ubt klinik jgn missed...sawi,bayam,jmbu batu, hati, kerang,pedal

3y trước

mkn byk buah n sayur...nt kulit bby cntik ja...xpyh bli suppliment lain dh...hbis duit ja...jnji mnum 2-3 liter air msak ye...jgn stress, happy je...jga diri

sy haritu try mkn guava je.. alhmdulillah serasi.. elok naik hb nye

3y trước

Terima kasih infonya, besok nak try cari jambu la ne ☺️