pening , mual

Hai assalamualaikum mommies² . Sy nk tnya . Sy ni baru pregnant . First bby ☺️ Xsampai 2bulan lg . Tp dh rasa mual pening . Nk mkn pun xberselera ? Ada tk yg mcm sy ? Klau boleh thu apa yg mommies² buat klau rasa mcm ni ? Mkn apa time xberselera nk mkn nasi . Hrap dpat mmbntu ?

36 Các câu trả lời

cuba makan cereal, buah, sayur.. mee ke.. asalkan makan. jgn biar perut kosong ye mummy..

5y trước

Ok trima kasih yer dear.

Eemm cuba mkan mkanan yg asam, ada msa pmbawaan tu akan hilang sndiri dan kembali normal

5y trước

Ohh . Ok sis . I tryy . Tq yaa 😘

mkn kerap tpi sikit2...Mnum air oren jga bg xmual..Sye mcm tu lh stiap kli preggy

5y trước

Wc

Sy dulu sampai hari bersalin muntah. Skrg bru 27hari berpantang

5y trước

Uish . Berat tktrun ke sis

Awal2 hr tu sama x lalu mkn.. So doktor rekemen nestum, oat, roti, air buah..

5y trước

Air buah tanpa gula..

Sy nasi x lalu.. mkn buah tembikai ..atau nesttumm yg ni ja boleh telan..

5y trước

Ok la tu sis . Buat alas perut & tmbah tenaga .

Cuba makan buah atau makanan lain berkhasiat yang sis rasa boleh makan

5y trước

Ok sy try . Trima kasih yer .

Hi saya pn frist pregnant mual mabuk terok😕

Bykkn mkn buah la ibu, minum susu...mkn roti ke...huhu

5y trước

Ok trima kasih sis .

Sy doktor sarankn gntikn dgn roti, susu n buah2

5y trước

Sy smpai la ni msih kurg bselera ngn nasi,ngok j dh ckup buat sy muak,so mkn roti je ler...