Kandungan 8minggu

Hai , ada tak ibu ibu kat sini pernah alami mcm ni. Sekarang kalau ikutkan kandungan saya dah 8mnggu. Masa kandungan saya 6mnggu , ade keluar darah spotting. Pergi scan kt klinik , doktor cakap semua ok. Heartbeat bby pun dah ada. Tapi 2 hari lepas , ade keluar spotting lagi. Semalam doktor scan , doktor cakap anak saya mungkin tak hidup sbb tak ada heartbeat. So doktor bg saya 2 pilihan utk tnggu jatuh sendri atau pun cuci. Tapi sekarang saya tak ada keluar darah , rasa sakit kat perut . Rasa down sgt ni . Pernah tak ibu-2 melalui mcm ni ?

2 Các câu trả lời

Harap sis bersabar ya. Situasi sy sama mcm sis. Cuma sy punya tak nmpak heartbeat pun smpai skrg 8 minggu. Dr juga sarankan tggu utk jatuh sendiri kalau tak, kena cuci. Tggu lagi seminggu ya. Byk bedrest. Kalau ada rezeki ada, kalau tak ada InshaaAllah ada hikmahNya. Yakin pada Allah. Sama2 kita kuat hadapi ujian 🤍

Hi sis, mcm mana keadaan sis selepas kejadian ni?

2y trước

Alhamdulillah sis. Syukur allah mesti ganti kan yg lebih baik ❤️❤️❤️ Sy pun ada bleeding tapi skrg dh coklat2 , setitik dua mcmtu. Haritu scan pun dr cakap semua okay. Tu risauuuu. Sy harap semuanya baik baik saje 🤲🏻