Czer...perut buncit

Haha cam mna nk kempis ni...xselesa betol..nk pkai bengkung xleh...br 56 hari..blh tuyus blik x😅😅

2 Các câu trả lời

Yg buncit di bawah czer kan? Nurse, doktor yg pantau puan di KK ada cakap rahim puan dah kecut sepenuhnya masa cek up post natal? Pengalaman saya KK & tukang urut cakap rahim dah kecut sepenuhnya, salah 1 sebab ialah sy susukan anak sepenuhnya. Jaga pemakanan sihat,, buat slow walk atau senaman sesuai post natal. Saya pun tak pakai bengkung sbb tak selesa. Bulan ke 5 baru bengkak czer tu susut dan kulit abdomen kembali tegang.

10mo trước

Ya, lama. Tp ok je bg saya yg 1st time ni.

In sha Allah boleh sis, dkt luka czer tu buat scar massage utk cptkn luka dlm sembuh. Jaga pemakanan n light-moderate exercise

10mo trước

tulah tgk utube cam blh thn..tp cam urut manjah² jer