Perubahan Berat: Sebelum Hamil VS Waktu Hamil

Haa, siapa yang dekat sini berat badan maintain je dari sebelum pregnant sampai ke sekarang dah berbadaan dua masih relaks je berat dia, angkat tangan! 🙋🏻‍♀️ Cuba share sikit berapa berat badan Mummies sebelum pregnant VS sekarang. Hehehe....

Perubahan Berat: Sebelum Hamil VS Waktu Hamil
103 Các câu trả lời

Menarik topik ni! Sebelum hamil = 44kg Semasa hamil = 59kg Naik 15kg omg. Anak keluar berat 2.92kg je. Taktahu lah mane datang belas-belas kg lagi tu. But alhamdulilah selepas beranak 47kg sekarang. Syukur sebab bmi normal

berat sy xberapa naik sgt. masih dlm keadaan terkawal. mulanya dari bulan 1-4 bulan memang xnaik langsung. naik ke 5 bulan baru berat naik sikit2. and now pun xterlalu berat sgt. dlm 55 mcm tu. 🤭

Sebelum pregnant 43kg, pregnant 49kg and dah lepas beranak 41kg. Kepada mommy2 jangan stress2 berat turun ke naik ke maintain ke. Yang penting kita jaga kesihatan yaa mommy2 and enjoy. Lurveee 😘

sebelum kawin 39 je..masa pregnant naik sampai 60😂😂anak keluar 3kg lebih je, tatau lebih2 tu kat mana😭😭 lepas dah bersalin dalam 46-48 je..takde diet pun, makan je apa nak makan

Kawen 48kg Ngndung ank 1st 80kg Postpartum 1st 60kg Pastu naik berat.. tahu2 lekat masa berat naik 😅 Ngndung ank 2nd 88kg Postpartum 65kg Now ank 7bulan 59kg Alhamdulillah😍

bahahhahah berat time sblum pregnant= 60kg berat time sebelum beranak= 79.2kg 🤣 berat sekrang, baby 5 bulan = 68kg kalau dpt turun 65 kg pun sy dah syukur 🤣🤣🤣🤣

Sbelum kawin:70kg Pregnant : 70-75 mase pregnant ssah sngt nk naik berat.. Sampai kne jumpe doktor sbb berat xnaik². Nk dekat due brulah berat naik 75 Lepas bersalin : 58

Sebelum pregnant berat 48kg masa pregnant sampai bersalin 58kg jee, lepas bersalin 47kg dan sampai skrg maintain🤣🤣 sampai orang kata kenapa makin kurusss🤣🙊🙊

sebelum pregnant 70kg, 38w naik 76kg je. sb berat banyak turun waktu bulan puasa, kena marah dgn doktor😂 lepas bersalin 62kg, harap dpt turun smpai 50kg-55kg🤲🏻

Sebelum pregnant : 57kg Semasa pregnant : paling berat pun 57kg Seminggu selepas bersalin sehingga sekarang : 47kg Berat senang turun mungkin sebab breastfeeding☺️