susu formula tahan berapa lama

Good morning mommies, nak tanya satu susu dupro 1.8kg atau any brand yang 1kg tu tahan berapa lama ek? #ingintahu #firstbaby

5 Các câu trả lời

Untuk anak saya yg skrg dah besar sikit 18bulan pun guna 6-7pek sebulan susu dutch lady biasa 123… sbb anak saya wlau dah mkn tetap kerap mnyusu wlaupun dia suka minum air putih😅 brgantung kpda kekerapan anak sis minum susu.. sis kena rajin kira setiap bulan baru sis tau berapa pek yg anak sis bleh habiskan..

Depend pada kekerapan baby awak minum susu mcm mana. Mcm anak sy minum susu Enfalac, bawah setahun, 1.8kg boleh tahan plus minus 2 minggu. Anak sy sehari minum 8 times of feeding. Sebulan sy perlukan lebih kurang 4kg susu formula Enfalac nie.

Anak sis brpa bulan, Anak saya 3 bulan 14hari, 1.8kg utk 2 minggu lbih je kdg, hehe, sehari dia boleh 3oz 9kali bancuh,setiap anak tak sma demand susu nyaa, anak sya minum kerap.

Hmm actually depends dengan bby awak minum berapa kerap sis

depends pd kekerapan menyusu