Anak 10bulan belom merangkak. Macam mana ya? Dia da pandai duduk. Tapi belom ada tanda2 nak merangkak

6 Các câu trả lời

Hai sis..jgn risau..ank sy pon sama..10 bln bru nk bleh mrngkak. 11 bln laju je dia mrangkak..smpai xlekat nk pgg. Ltak skjp trus jalan 😂😂. Sis jgn risau ye stiap prkmbngan anak lain². Jgn trlalu senang dan jgn jgak terlalu risau. kita tenang2 aje. Andai kta da lbih dri milestone dia pon dia msh xboleh bt ape yg spttnya trus brjmpa doc tnya ye. Anak sy skrg fasa merangkak dgn memanjat. Gigi pon blm kluar lagi. 😆 Lmbt gigi dia nk kluar.

it's ok je sis. jangan risau. setiap anak ni berbeza. de je anak dduk tros berdiri n jalan dia langkau step merangkak tu. jgn risau part tu. or maybe dy cepat ke arah yg lain. yg penting ank mmbesar dgn sihat tu ok da. xsemesti setiap anak kne ikot stiap step meniarap, ngesot, dduk dll tu semua.

2y trước

betul tu mcm anak Sy yg nom 2 terus berdiri n jalan 1 tahun 2 bulan ..mmg x merangkak .. alhamdulillah sekarang ni ank dh 3 tahun 😊

ank sulung sy berjalan dl,bru merangkak.tu pn sy yg ajr dia merangkak.🤭lepas duduk,dia bgun pulak.patutnya merangkak dl.😆 alhamdulillah dia membesar dgn sihat

ank first sy tak merangkak.sakit lutut kot. meniarap, duduk, bangun& jalan.. tu la proses die. setiap budak berbeza cara pembesaran nya. sabar dgn proses ya

Ank sy pnd ddk dulu baru merangkak.. Merangkak 11bulan..jln 1thn 2buln..

pelan2