Brand lampin pakai buang

First time mum. Nak tanya brand pampers mana yang elok. #newmom #bantujawab

19 Các câu trả lời

Sebelum bersalin, Hsband beli yang drypers touch tu, mmg mahal sikit,tapi kdg ada kat online je, so msa newborn anak sya pakai tu 3 bulan prtama. So lepas tu kami try drypers wet2 tu, tapi anak naik ruam,n melecet terok,walaupun tak lama dia pakai, so decide mmg dia x sesuai yg tu Lepas tu tukar huggies, okey sangat2 tak bocor tak naik ruam, Mamypoko pun best jugak anak pakai, tak bocor apa semua laa. Kalau Genki try jugak, selalu keluar kot belakang punggung, n sellau basah seluar sbb bocor, ke sbb anak saya lasak hehe Yang penting try n error sis, beli pek kecik2, kalau rajin try dftar yg ada boleh dapat sample2 tuu. hehe

Depends baby jugak. I pun dah try few brands - Huggies airsoft tape - Best tahan x leaking - Mamypoko pants - Ni pun best tak leaking langsung tapi diapers jenis tebal so x berapa minat. - Drypers touch - Ni langsung tak sesuai selalu leaking and beruam - Molfix - Leaking teruk tak sesuai dngn baby - Aiwibi pants - no leaking tahan je even diapers slim & nipis. - Beenies pants - setia dngn beenies , tahan no leaking diaper pun sedang2 je tak nipis tak tebal material soft alah2 huggies tapi murah. So the best local brand for now ❤️

kena trial n error sbb kulit baby tak sama.. macam baby sye.. dari newborn dh try petpet, huggies, mamypoko, drypers wee dry, drypers touch, drypers pants, drypers touch, offspring dn molfix semua ni tak sesuai dngn anak sye, naik ruam merah2x sngt bnyk.. sekarang masuk 6 bulan, sye try applecrumby airplus overnight memang the best.. takda naik ruam langsung dkt baby sy..paling best tak bocor langsung.. alhamdulillah dh jmpa yg serasi walaupun hrga agak keras..

setakat yang saya try - huggies airsoft: the best. tak leaking, tak ruam walaupun terlebih 4 jam pakai, sizing lebar sikit kalau baby bambam - drypers touch: tak leaking tak ruam tapi sizing kecik sikit berbanding huggies - huggies dry: ok jugak tak leaking - molfix: kalau kencing je ok, kalau baby berak banyak jadi bocor apa2 pun kena banyak try and error sis, lain baby lain penerimaan. and jangan lupa tukar pampers selalu

utk drypers jangan lupa daftar sini.. https://drypers.com.my/drypers-baby-club/bm masukkan kod DRY75632 kat ruang last sekali tu. saya dulu sebelum bersalin dapat hadiah aluan sbb buat akaun ni, dpt free 1pack besar pampers saiz nb. jimat.. pampers toiletries semua kena try, blh apply samples dulu mcm sy dr belum kahwin lg dah kumpul🤣 dapat sample ada yg bagi kawan2 dulu yg ada anak2

Sy pernah guna molfix tp baby sy ruam..pastu masa admit ward haritu, ada sorg ibu ni bagitau klu nk beli pampers beli yg ada wrna hijau atau bitu kt belah dlm mst susah naik ruam..sy try beli mamypoko extra dry pack biru tak pernah naik ruam..ada sekali tersalah beli mamypoko extra dry pack putih and belah dalam pampers tu takda lapisan biru, baby sy guna kjap pun naik ruam..

kne try n error dkt baby sis, ada yg sesuai ade yg x. sye dh try few brands tp xserasi dgn anak2 sye. -huggies -petpet - diapex kalau untk anak2 sye, mmg pkai drypers wee wee dry je dr nb smpai la skang. xmudah bocor, tahan, ade line indicator so blh tau pampers dh pnuh ke blom. and drypers blh reedem point skali.

try n error. kenal dulu skin anak kita jenis apa. kalau sensitif boleh try mamypokko yg dry dry absorb plastik biru memang lembut ataupun hoppi. ni pun lembut. yg lembut lagi antaranya applecrumby. cumanya ni agak pricey. if taknak pening kepala, boleh je beli yg pants. dan ada brand yg ada trial. so dri situ boleh lah tgok anak kita sesuai yg mana

Anak saya guna: Merries - Lembut, tak bocor. Mahal, kena beli masa sale kat Lazada/Shopee Drypers - Keras, cutting kecil sikit dan selalu bocor. Murah sikit, senang nak beli kat kedai

sy byk kali try n error, end up sy guna newborn - applecrumby & mamypoko kuning 1bln -5bln mamy poko kuning 5-7 drypers,tp xberapa sesuai,naik ruam 7 smpai skrg,- huggies