Nak pakai baju macam mana masa bersalin

First time bakal mummy here. Mummy yg dh ada experience, bersalin kat hosp pakai baju macam mana? Tshirt biasa ke, baju berbutang ke, pastu baju jenis nursing friendly tu perlu ke masa bersalin nnt? Seluar and kain batik pulak berapa helai? Dlm ni banyak post psl baju baby, tp utk mommy sy blur apa nak bawak and pakai. Thank you yg dpt tolong jawab ❤️

1 Trả lời

klu hospital kerajaan dorg sediakan baju utk ward juga just bawa baju nak discharge dah. pakai baju tshirt je boleh yg penting senang nak selak utk tujuan ultrasound. kain batik pun sy bawak dulu 3-4 helai tp tak lama dlm wad bersalin pagi, balik rumah ptg. baju dlm wad hospital sediakan. tak tahu lah plk klu swasta mcm mna. bawak stokin tebal masa nk pi labour room dah dan pad sekali(pad lekat senang pakai).

3y trước

ooh macam tuu. thank you sis! sy niat nk bersalin kt hospital kerajaan jugak nnt