berat naek

first timbang time bt buku pink berat 87.. hahah sbb bdn sy besa.. time 2 bru 5week.. n cek lg timbang trun plak 2kg.. n cek lg timbang naekkk total 90 ? doc bg mse 2mggu kalo naek lg cnfm mnum gula haha adoiii seksa nye mnum gulaa .. ade x mummy2 yg mcm sy berat naek mndadak? mummy2 mkn ape jeee tuk trun kn skit berat nk elak mnum gula huhu.. ckp la skali mnum serik rse nye..

3 Các câu trả lời

Sis minum susu materna ke? Stop dulu ataupun kurangkan sbb materna ada gula walaupun dikatakan tiada gula.dulu saya oun berat naik mendadak.tak silap 6kg dalam 1 bulan.2kali minum air gula tapi tiada gdm and baby sihat.tertiba tersasur kata minum frisomum kat nurse pastu dia kata la sebab ada gula.lepastu jumoa dr.dr pun kata sama and 90%patients dia kena gdm sebab materna milk ni.sis kena kurangkan nasi juga.ataupun makan brown rice.kalau boleh jgn sentuh makanan bergula atau ada kandungan gula.nak gula pun dari buah je.hope this helps

5y trước

sy xmnum materna.. sy mnum susu biase je furnleaf full cream.. 2pn ssh nk mnum sbb sy jnis xmnum susu.. mmg muntah blik.. jenuh gak abiskn secawan.. ok sy try amalkn buah2...

sya pernah naik mendadak 4kg sebulan.. dalam masa 3 bulan lagi tu 😂😂.. lepas nurse bebel sya amalkan epal hijau. pagi sebiji petang sebiji. kdg² 3 biji sehari kalau sya rasa nak makan manis mmg sya telan epal hijau😂.. syukur baby ja naik berat dalam sebulan. . sis try la banyakan makan sayur kurang kan nasi..

5y trước

haha tu laa.. sya pernah alami tu faham sngat² apa yg drasa tu😂.mulut nak mengunyah ja keja dia..kalau mau makan banyak ganti kan dgn buah.dgn kacang..

mcag Sya haritu tiap bulan naik 2lebih hanpel tiat bulan minum air gula ..