TRAUMA KEGUGURAN

First pregnancy keguguran 9week.. Now second pregnancy.. Tp hari hari nervous. Takut risau semua ada. Macam mana ya nk elak rasa trauma tu.. Mommy yg penah gugur boleh share tak tips kekal tenang & enjoy the pregnancy journey #pleasehelp #bantusharing

5 Các câu trả lời

I feel u. Forme Sy bykkn membaca tntg pregnancy phase. Then byk borak dgn suami if rasa ada yg xkena. Alhamdulillah went well, even masa 2nd trimester +ve covid, sy & bby selamat. Skrg bby dh 9 bulan, penantian 3 tahun setelah 2 kali ggur☺️

I feel u. 3rd pregnancy. 1st and 2nd miscarriage. So skrg klu rsa lembab2 skit trus rsa nk g cek panties..nk jln lju2 pon risau..sbb mmg notice klu byk jln mesti ada spotting.pastu mmg keep amik duphaston.

9mo trước

mcm mna nak dptkn duphaston tu sis bole beli ka @ msti dri Dr...sy skrg khmilan k3 selepas 2x gugur..semoga kli ni ada rzki bt sy & suami

saya 3rd prgnancy keguguran. skrg tgh 11w prgnt kali k4. overthinking tu jgn ckp la. takut semua ada. semoga bby kita dalam jagaan Allah sentiasa

Jangan terlalu fikir..lame2 boleh stress nn jd punca jugak..jalani hidup mcm biasa tp extra careful la..

sama la sy skrg ada syndrom setiap minit cek pantyliner . basah sikit gelabah

2y trước

masa jalan kejap pun takut... cek panty kat kereta.. alhamdulillah kalini takda.. wak bnyak kan rehat k... bawakkk bed restt je.. trauma spotting tu sy pun sma