COVID-19, is it dangerous to sec-trimester mommy?

Finally COVID-19 singgah juga pada mommy dan baby for the first time, di kalau usia kandungan genap 19 minggu hari ini. La Haw La Wala Quwwataila Billah

4 Các câu trả lời

Saya positif covid masa 19 minggu juga, tp alhamdulillah seminggu lepas tu dh discharge dr MAEPS. Saya dah selamat melahirkan baby dah pun (masa 36 minggu 1 hari) dan baby alhamdulillah sihat dan cukup sifat. Kalau dah vaksin, should be okay.

3y trước

Baby masuk NICU sbb sy pecah ketuban dulu, tggu contraction utk bersalin normal tp bukaan lambat progress apa semua so kena emergency czer. Sbbkan pecah ketuban dah lama, baby kena jangkitan kuman. Tp selain dr tu okay je

Klu dh vaccine. Inshaallah ok

moga cpt sembuh tanpa mudarat

Very dangerous