Air gula...apa perasaan ibu?.

Esok pgi2 nk kne g klinik sebb kne minum air gula...then ambil darah..siapadah start minum air gula,apa perasaan ibu2?. Jom share pnglmn #pregnancy #secondbaby #trisemester1 #TAPbestphoto2021

Air gula...apa perasaan ibu?.
47 Các câu trả lời

Mama jangan takut bila nak minum air gula relax je x teruk sgt pn air gula tu sebenarnya cuma perasan tkut tu ada la dia mcm air glukos ja tp usaha kn mnum skli gus spya x rsa nak muntah sgt n sarankan dtg klnik awal sbb msa awal dia bg msi suam2 tu best mnum tak likat n senang telan n mmg ada pedih skit tekak tu mcm tp jgn risau pkir je untuk baby smua nya ada okey *pngalamn mnum air gula*lain orang lain rasa hhe

saya start minum Air gula masa baby no 3, dan sekarang baby ke 4 .. saya minum ok jer sejuk2 suhu aircond.. result pun ok alhamdulillah.... cuma problem saya hb semakin menurun, dari 11 now 25weeks turun 10.3.. risaunye... badan pun dah mula rasa kurang sihat.. kepala kerap sakit..huhuhu... tp baby saya semangat sebab baby sangat aktif sekarang...

bru mnum 2 hr lepas.. dh la banyakkk 1 gelas mcm mnum air panas kt kedai tu.. air gula dia mmg manis tp x pekat ..biasa2 je..alhamdulillah blh telan jgn mnum sikit2 kena mnum berterusan..sediakan mnyak cak kapak untuk hidu2 incase kalau loya..sy hrtu x bawak just tawakal je la pk yg sedap2 je..alhamdulillah x muntah

rasa dia okay je sebab kita bukan minum air gula yang pekat tu. still boleh tolerate tapi dah minum tu rasa mual jugak. nak minum tu jangan berhenti lama sangat, kena minum berterusan. balik dari minum air gila tu, sapu minyak balm dekat hidung sikit then tidur. tak rasa mual dah and alhamdulillah tak sangkut.

pening sbb dah kna puasa pukul 10 malam..sampai pagi,1 hal pulak nk daftar dkt klinik tunggu turn..sampai turn minum air gula,terpaksa la telan 1mug..dah settle,ambik darah pulak..2 jam lagi kna tunggu utk taw result..baru boleh makan..pening bukan sbb air gula,sbb xmakan..😁

Sy sblm pegi klinik kt rmh dh muntah dh.. sblm minim sapu myk angin dkt kpala, hidung, dada, tengkok.. minum suam2 tu jgn biar lama nti lg xbleh telan.. lepas minum pn sy trus sapu2 myk anginn... mind set jgn fikir muntahh.. goodluck sis!!! 😇

sy da 2kali mnum.. first minum 8/12/20 (result 4.7&4.8) second minum 27/1/21 (result belum ade lg) .. first minum berdebar² semua ade.. second minum ok je xde ppe .. 2kali teguk tanpa muntah .. alhamdulillah dipermudahkan sangat²

3y trước

Mcm mana nak tahu result.. Sebb after minum.. Nurse suruh dtg semula 2jam. Ambil darah sekali lg dan balik?

sekali teguk, teguk byk2 jgn duk mnum sikit2.. sedap je sebenarnya cuma manis la lpas mnum tu terus sapu myk angin kt kpala, dada hidu2 sikit bg hilang rsa pening.. kna set dlm mind siap2 dh xleh muntah & jgn muntah

kne puase start kol 12mlm .. pagi to jgn breakfast dulu dtg terus mnom one shoot .. tp tekak pedih2 sbb trlampau manis sgt2 😅.. alhamdulillah tak ade loye ke ape .. skrg dh 37 week tggu hari je nk bersalin 😊

xde rasa apa2. sbb dh start lapar n dahaga. minum sekali gus je aritu. nk tggu 2 jam utk amek darah kali kedua je seksa sikit. nasib lh ari tu pakej cucuk kancing gg kali kedua dgn scan dgn dr.