saja share?

Dulu sya takut sngat sbb period x dtg?nak check dkt klinik takut plak?stiap hari sya trun krja sya kurang sihat .. buat skit dhh penat?sya share dgn kwan sya yg prnah brpengelaman prktikal dktr .. dia kata better check kat klinik .. tkut² ada mslah?. Benda yg sya tkut check dgn dktr adlah sya tkut klau sya preg bkn apa .. umur msih muda tpi sya prnah buat dgn bf sya .. The next day sya share lgii kerisauan sya dkt kwn sya .. kwan sya tuu lelaki .. wlaupn agak x selesa .. disbbkn sya prnah tahu dia prnah jadi dktr prktikal .. sya cuba brnikn dri wlaupn itu aib sya sndrii?kwan sya pujuk sya utk prgi ke klinik .. keesokan pulak .. sya ambik MC .. sya prgi klinik swasta .. dlm msa yg sma sya ada skit bila kencing .. so dktr check air kncing n dktr tuu tnya, sya dh brkwin atau blum . Sya jwab "sya blom" dktr tnya lagi "msih dgn bf kah" sya jwab "msih" n last question dri dktr dia bgiitau "dia test air kencing tdii guna preg test is positve" nurse dkt situ tngok muka sya dlm keadaan pucat .. sya cuba snyum utk tapok sgla rsaa dlm hati dn jntung .. dktr pun scan bby .. kndungan time tuu 4bln .. dktr pun suruh bncng dgn bf hal nie .. smpai rmh sya nngis ktakutan .. bncang pnya bncang dgn bf .. dia bgitau dia blom sdia tpii disbbkn bnda dh jdii dia snggup btnggungjwb wlaupn x sdia .. around 2 week kmi duak bgitau fmly .. yaa ! Tipu fmly x mrah x kcil hati dgn apa mreka dngar .. tpi mreka bgitau "wlaupn kmu slah langkah , jgn sskli buang bby. Dia x brdosa" tuu jak mreka ckap .. brpa lma lpas tuu bruu sya registr buku pink wlaupn lmbat .. nsib nurse x mrah .. n now my bby bump 24weeks .. n still stay dgn bf sya dlu yg kni dh digelar suami .. fmly suami n fmly sya smua oky .. Thnks god .. nie jak sya mok share .. sja mok luahkn?

2 Các câu trả lời

Xpa sis.. Allah bgi peluang ke2 untuk brtaubat.. Sy x mo komen yg tda bgus sbb siapa la sy kn untk menghukum.. Sy pn mcm tu jg dlu.. Umur sy 15 thun.. Sy couple dgn bf sy 26 thun.. Fmly sy x setuju.. Tp bila drg tau sy preggy 2 bulan, trpksa drg terima.. Time kmi nikah tu sy menangis d depan mama n bapa sy.. Sy ckp sy minta maaf.. Syukur.. Lelaki yg sy pilih tu btul2 jaga sy dn ank2 kmi.. Skg kmi ada 4 org ank.. N sy preggy 7 bulan.. Syukur.. Susah senang kmi lalui brsama.. Semoga sis sntiasa bahagia hingga ke akhir hayat😍😍 im not perfect to judge anyone else😊

5y trước

Hehe wc sis😍😍

Tahniah sebab x buang bayi yg berdosa tu. Semoga kandungan sis selamat sampai bersalin nanti.

5y trước

Xprnhh trpkir pun mok buang .. drii skolah mnngah lagii sya rsa mok ambik anak angkt sbb suka budakk .. btw tq sis