Standby bag

Due date 17/3 . harini 34 minggu & semalam ada jumpa doc . doc cakap baby dah kebawah .. saya masih lagi bekerja . bila waktu sesuai untuk saya mula bercuti ya ? dan sepanjang saya bekerja perlu tak bawak bag takde pengalaman ? jadi neves sebab doc kata baby dah kat bawah takut terbesalin awal .. kalau awal pun biarlah cukup bulannya .. boleh share tak yg dah ada pengalaman tu ?

21 Các câu trả lời

Nurse tmpt sy klinik tu bila kandungan masuk 7 bln je mesti dia akan suruh standby barang baby dlm kereta..kene bwa pegi mne2 je terutama yg bekerja ni..sekali dgn buku pink..nti ade ape2 senang..so sebaik2nya klu dh 34w tu dh mmg kene bwa g mne2 dh barang baby.. Klu bab cuti pula..sy selagi larat kje je dulu..lg pn klu ddk uma pn bosan jga..lg klu kt uma asyk ddk n berbaring tkt bukaan lmbt buka pla..klu kje ni blh ar jga jumpa kwn n jalan bnyk ckit..alhamdulillah..sy ari tu sblm bersalin sempat kje lg jumaat,ahadnye baru masuk hospital sbb dh turun tanda..cuti pn jimat..bnyk ckit waktu dgn baby..

Hye bby march. .ikot pnglaman ank first sye dlu. .kple bby da engagd..tp x klua on due pon ..😁..lwat 8 hari jgk. .tp sis bole stnby bag bby n sis dlm kete. .kalo rse larat bkeje lg. .sis keje. .mcm bzir plak kn kalo cti awl2. .kang da cti. .xde tnda plak. .tp pde individu. .kdg nknklua awl .kdg nk lmbt. .hehe. .btw. .beze due kte shri je. .sye 18/3. 🤗. .on due. .kalo serh dri 20/3..moga dipermudahkm sgla urusn sis dan bby. 🥰💋

Hai sis. Sama la lbh kurang due sy 18/3. Nurse dan doc pun dah suh prepare brg awal2 ltk dlm kereta start dari 32week hari tu. Tp minggu ni 34week baru la merajinkan diri pack semua brg. Alhamdulillan brg semua dah beli. Nurse ada bgthu kemungkinan keluar awal sblm due. Jd kena la bersedia. Hehe semoga dipermudahkan urusan kita bersama 😊

Sy tiap kli preggy ckup ja 28w mmng standby siap2 beg mak dan baby dlm bonet. Kj selagi mana larat. Msa ank no 3, harini p mngajar lg. Esok admit wad. Lusa bersalin. Sebab kita xtau bila nk bersalin...standby ja. Sy xcuti awal sbb syg cuti.hihi...boleh stay dgn baby lama2 sikit

mcm sya bersalin anak no 3 , 32weeks .. awal sgt .. asalkan brg dah prepare dlm bag semua , x perlu laa risau .. nanti nak bersalin , suami blh bawakan bag tu kalau puan x der bwk diofis .. asalkan ada tanda2 nak bersalin , standby jer .. septtnya dah blh ambik cuti dah puan skrng 😊

5y trước

skrng baby dah 2 tahun dah .. alhamdulillah sihat walafiat jer cuma ada problem thalasemia ..

Kat bwh tu mmg biasa kalo dh 30w++.. boleh dh bwk beg yg ke dewan bersalin tu incase rasa nk bersalin kt pej. Kalo sy xsuka cuti awal2 sbb takde org kt rumah (org dewasa la) kalo tiba2 nk bersalin susah juga... tp kalo ada org lain yg leh take care sis leh je cuti awal...

Sy due 16/3 tp masih lgi kerja, rase rugi bila cuti awal, lagipun hospital depan ofis je bila2 masa bleh pegi kalau sakit😂, beg baju sy tinggal kt umah dh pack siap2 supaya senang asbend nk ambik nnti,

Klu p keja naik kereta ltak je siap2 dlm tu..pastikan buku pink pn bwk p mana2..keja je mcm biasa sbb klu sakit kt tmpt keja pn kwn2 ada boleh hantar p hospital 😊

Insya allah mudah2an bersalin cukup bulan nnt. Apa2 pun sis standby saja keperluan bersalin sbb kita taktau bila baby nk kluar

Dah boleh je standby siap2 dalam kereta sis pape senang termasuk barang2 sis pun letak siap2 dlm bonet kereta 😊😊