mummy bekerja kena bedrest

ada tak mummy yg pernah/sedang bekerja tapi doc bg nasihat utk bedrest sbb threatened miscarriage? tp doc bagi mc 2-3 hari je. cemana nak bedrest kalau cenggitu#firstbaby

2 Các câu trả lời

mgkin blh minta doc surat dan klau kerja awak blh wfh , request je utk wfh .sya doc x suruh bedrest cuma tu la risau juga .igt next appointment ni nk request surat dri doc. sbb sya still pergi kerja drive sndiri smpai husband mmg beli bantal letak as lapik bawah dan belakang .dan kalau kena jalan sikit, jalan slow penat rehat .pendek kata smua kna hati2 slo2 la .itu ikhtiar sya la sbb still kna pergi kerja .sya doakan sis dan baby pun baik2 je. sya pun nak minta doakan sya juga utk scan next week ni

Makna nya awak tak boleh buat kerja langsung. Baring je. Jangan buat kerja rumah, jangan masak, jangan keluar berjalan, jangan angkat berat. Jaga kandungan dulu. Kalau nak cuti lama lagi, mintak doctor tambahkan. Explain dekat dia baik baik