PREGNANT KE TAK

Dua minggu Lepas I ada buat upt, dapat dua garis position.. terang garisnya, happy sangat.. Pegi scan xnpk, sbb awl sangat Dr angarkn mungkin baru 1 2 minggu, tpi Dr ckp Rahim npk "penuh" mmg Hamil...Tapi mingu Lepas ada buat upt semula, result ngtif.. Tiba2 kemarin period 😢 Ada yg Ada pengalaman mcm nie Tak...Maskdnya tak pregnant ke? 🥲 #

6 Các câu trả lời

Saya pernah awal kahwin dulu, baru kahwin tak sampai sebulan saya cek, sbb tak sedap badan sangat, sbb kak ipar suruh, betul cek double line, masa tu samar nk ke terang, Lepas tu lepas missed period 2 hari sya ke klinik sbb skit pinggang sangat, doc cek kencing kotor and doc cek pun double line samar gak, tapi lepas 2 minggu tu, saya kluar mcm period, tapi bukan macam period dia mcam isi ikan mentH yang kita dah lerai and sakit perut mcm senggugut, Terus ke klinik doc kata mungkin kandungan tak menjadi, and doc kata dia kluar mcm dinding rahim skli, kan dinding rahim menebal gituu. Lepas tu terus doc bagi ubat stabilkan hormon semua, lepas tu okey. Alhamdullilah. Lepas 3 bulan kandungan tak mnjadi tu saya prgnant balik, tapi lepas kandungan dah cukup 3 bulan saya gugur. Ni kira 2 bulan dah lepas gugur, doc ckp kalau nk prgnant balik lepas 3-6 bulan gitu, skrg tengah rest betul2, sbb nk kuatkan balik rahim ap semua.

Saya pernah begini, test guna clear blue memang result 'pregnant' tapi 2 - 3 hari lepastu permulaan period, saya terus ke hospital utk check, test dah negatif balik dan darah itu ialah period saya. And yes ini dipanggil chemical pregnancy di mana kandungan tidak lekat. Jangan sedih ya sis, sya dulu pun sedih juga. Cuba lagi, rezeki pasti akan dtg. Skrg sya sudah masuk 16 weeks.

2y trước

Ye sis, sebelum itu sya perna juga gugur waktu 10 weeks. Memang sya perasan simptom sya x kuat. Memang sedih tapi cuba lagi rezeki pasti akan dtg. Bila dpt positif lagi, terus saya jumpa doctor sya, dia sudah tahu history sya jadi kena ambil terus ubat progesterone(ubat kuatkan rahim). Kali ini alahan sya betul2 teruk, maksudnya kandungan kuat 😊

Mungkin chemical pregnancy sis. Kandungan x jadi. Biasa akan turun habis mcm period. Boleh cek hospital utk pstikn habis turun.. biasa akan keluar ketul besar mcm isi ikan tu yela tu

Boleh terus ke hospital beritahu sedang pregnant dan ada pendarahan. Nanti mereka check.

Apa maksud rahim penuh? Rahim tebal ke? Boleh jadi period

2y trước

Oo betul..saya pernah rahim tebal..doc ckp 50-50..klu pregnant ada garis atas tu..tp dia suh repeat semula 2 minggu lg klu betul pregnant..tp lps beberapa hari..saya period..

bole pi hospital