Threatened miscarriage

Doc kata saya thretened miscarriage, bila scan baby ok. now dah seminggu lebih masih ada spotting. Normal ke mcm ni. Saya dah 15 week

4 Các câu trả lời

ada sakit perut tak sis? sy pon bleeding masa kandungan 13 week. mula2 spotting coklat je. xde sakit perut. makin lama,makin sakit belah kanan. spotting makin teruk,dgn darah merah fresh penuh pad. pon doc emergency ckp threatened miscarriage. alih2 cek,sy ada apendik. sbb apendik tu trigger kandungan sy bleeding yg bnyk. awk kne follow up dgn doc.

2y trước

syazatul : Alhamdulillah tak de apa2. mmg sy kena buat operation apendik jgk waktu tu 13 minggu tak silap. siap operation,xde dh bleeding. skrg anak sy dh 7 bulan. sihat wal afiat. cuma msa sy dlm pantang anak 1st,sakit yg sama. doc nk tahan sbb nk pantau disbbkn apendik,tp sy xnk sbb ada ank kecik kn. so tu sbbnya dia mai balik masa sy pregnant no 2. Alhamdulillah tak sempat pecah lg apendik tu. tp dh membengkak la kata doc

Sis jangan banyak gerak sis. Banyakkan bed rest. Banyakkan minum air masak. Dan kalau tak sedap hati, boleh scan baby untuk tahu keadaan baby. Atau follow up dgn doktor selalu ya. Spotting dalam waktu yg lama ketika mengandung memg tak normal sis. Kalau sis dapat ubat kuatkan rahim, makan ya.

pendarahan semasa mengandung adalah x normal sis. banyakkan berehat tuk elakkan perkara yg x d ingini

2y trước

Sama mcm sy la . G hospital scan baby smua ok . Cma sy pendarahan mcm period 2 hri pakai pad . Alhamdulillah skrg dh xde . Sy pm 15 weeks

Ibu kena banyakkan berehat jangan terlalu penat atau buat kerja berat. Bed rest kalau boleh.