Alhamdulillah

Doakan saye tahan dengan bebelan misi dan doc dan orang sekeliling, anak saye baru nak masuk 8 bulan, tapi da preg anak kedua. Excited tapi perasaan bercampur baur 😂 merancang sendiri, tapi tak expect pun sebab bersama mase seminggu sebelum period. Ingatkan tuh bukan waktu subur, ke saye salah?

21 Các câu trả lời

abaikan mulut org sis..🤭mulut org ni xboleh nak ditutup.. mengandung cpt salah..Ada anak 1 Salah..xda anak Salah..dah merancang tapi melekat pon salah...manusia sis ada je serba xkena dgn org....anggap je ni rezeki Allah bg sis..drpda sy Masih TTC ni lagi sedih nk ank sgt Menanti waktu nak period Tu satu cabaran hahaha 😂😁..semoga Allah permudahkan segala urusan sis ye...🥰

7mo trước

Amiiinnn inshaAllah. Terima kasih. Saye doakan awak pun dikurniakan rezeki Anak tak lame lagi. Amiiinn 🤲🏼

Tahniah. Salah merancang tu. Kene tahu bile waktu subur betol2. Sbb kdg2 waktu period x tetap. Kene pastikan tahu tanda2 bile kite subur. Yg pasti seminggu habis period selamat. Pastu pakai la kondom. Bile dh ade tnda2 lendir subur tu. Boleh agak la seminggu lepas tu dh selamat semula. Boleh je setahun satu. Tp lepas ank kedua boleh jarakkan sikit. Penat jage ank nt

biasalah tu sis. saya anak dah setahun 4 bulan tapi boleh pulak nurse kata "awak mengandung awal sangat, dah ready ke?". padahal saya sangat happy sebab jarak anak tak rapat pun. kawan saya mengadung balik, anak baru 4 bulan.. nurse dia tak cakap pape pun. dia bergantung pada tempat saya rasa. ada nurse mmg mulut puaka sikit..

mcm saya dulu anak first 9bulan dah lekat yg second n rancang sendiri jugak hahaha tapi saya checkup swasta so tak kena bebel cuma time tahan wad nak bsalin sampai la keluar wad lepas bsalin kena tahan telinga dgr ceramah dgn doktor2 dgn pakar2 . skrg alhamdulillah sorang dah 4tahun sorang dah 3tahun 🤣

6mo trước

ikut klinik rasanya . yg saya selalu pergi checkup tu dlm 100+ sebulan . kalau ada ambik darah ke minum air gula bagai lebih kurang 200 jugak .

abaikan je apa org nak ckp sis.. BT tktahu je. tkyh pikirkan sgt ...kita dah rancang sendiri tp Allah kata nk bg juga rezeki nk BT MCM mana ..kita terima la ...lantak la misi tu haa ..bukan dia yg mengandung.. yg penting jaga diri dan kandungan tu baik² ye ..tk elok stres2 ..

sy preg anak kedua, masa umur anak pertama 6 bulan, alhamdulillah nurse n doktor rilex je, xde nk marah, nurse siap tanya lagi "bukan ke awak baru bersalin ke tahun lepas" 🤣 maklumlah setiap bulan jumpa time gi check up baby, sekali jumpa lagi sebab buka buku baru...

6mo trước

hahaha. nasib dpt yg baik

sama,doakn utk sy ank baru 1 thn,sejarah bmi,insulin,walau bsalin normal,buat masa skrg blm ready nk pergi kk bukak buku pink. excited bila dpt tahu preggy,dlm masa y sama kepala duk fikir,cfrm kena bebel dgn doc kt kk and hptal.ape² pon.. redah je,doakn sy juga yer..

6mo trước

aduh tu la yg kita takut kan. saya buat masa ni tiada lagi tapi tu la merancang sendiri

5 tahun baru saya dpt anak first. anak masa tu baru 10 bulan, saya dah preggy balik now 7 bulan dah kandungan. masa buka buku, alhamdulillah misi n doktor takde marah² .. cuma doktor nasihat jarakkan kehamilan masa buka buku ..

pengalaman ank 2nd mcmni la🤣caya sgt ngn calendar period tu..dh lepas fasa subur bru bsama..laa jadi plk..msa tu si kakak bru 11bln czer lak tu🤣🤣2nd bjaya VBAC.now dh 3thn dh pn...enjoy your journey sis💋

abaikan jee mulut dorang tu .. sy dulu anak baru 9bulan. dah lekat yg kedua .. masa tu ccuk perancang . tpi lekat jugee ni semua kita xboleh nak atur kejadiannye . ap punn have a happy pregnancy okayh !