Kenapa ya biji biji

Di dahi dan bawah area dagu baby umur sebulan lebih ada biji2 mcm jerawat mcm tu..ke ruam?

Kenapa ya biji biji
5 Các câu trả lời

1. sediakan bekas (kapas rendam dalam air) lepas nyusu make sure sapukan kat muka supaya takde tetinggal susu. lepastu ambil kain lampin lap semula bagi kering muka 2. lepas tu sapu nappy cream pink tu, tipis je kat kawasan ruam. selang seli kan dengan pakai bedak baby pureen tu. contoh pkul 9 am nappy cream, lepastu menyusu pkul 11, boleh sapu bedak pulak lepastu. then ulang ulang step ni. konsisten buat, ruam tu surut cepat

9mo trước

Ada je nappy cream yg boleh apply safely on our babies’ face to help alleviate skin issues. In fact kalau serasi boleh reduce or help heal eczema pun. Sila refer your dermatologist. And ni pun general info, boleh google. Tapi kena baca instructions pada kotak cream tersebut sesuai apply kat mana.

ruam puan...baby saya pon sama naik. lepas saya botakkan rambut dia obvious pulak nampaknya. Kalau di dagu takut lebihan susu, mak saya selalu ajar lepas baby minum susu stand by kain kecik basah n lap lepas menyusu. nanti dia akan hilang sendiri meningkat bulan. anak saya dah 2 bulan lebih Alhamdulillah xde...

ha ah ruam either sbb kotor susu atau kotor berpeluh. Anak sy pun ada. sebulan juga umurnya. Ada skit sekitar dada dan pipi. Lps menyusu setiap kali kne terus lap dgn kapas basah. Malam2 susukan anak mmg sekali dgn mak terlelap. Lps habis menyusu puting ntah kemana x pelik lah ruam dia 😅

aah ruam tu mami. Anak saya pun gitu juga pastu lama lama hilang makesure mandi jangan guna sabun, lap kering kering and pakai baju yang sesuai dengan cuaca sekarang

Anak saya pon mcm ni. Dkt bhagian kepala penuh ruam mcm ni. Tapi doc ckp eczema.