Ruam di Muka Baby

Baby saya baru 28 hari, tapi kenapa mukanya naik biji-biji ruam macam ni ya? Apa perlu saya letak? #newmom

Ruam di Muka Baby
10 Các câu trả lời

panas pun boleh jadi punca naik ruam , baby saya masa 3days asyik bedung dan duduk dekat katil yang jauh pada kipas , so mula start nak naik ruam camni kat dahi , saya terus kurang kan bedung bila hari panas n pasang aircond but buat suhu yang buat selesa duduk jee sambil pasang kipas . alhamdulillah baby taknaik langsung dah ruam .

Hi mummy, ini normal je sbb anak saya masa newborn pun mcm ni. Punyelah risau sbb ingatkan ade allergic ke ape ke. Tp ramai je org ckp yg ni noraml je utk baby ade ruam sbb baby baru nak adapt dengan persekitaran. Boleh apply calamine lotion atau aloe vera atau lotion lain. Mcm saya, saya apply lotion je lame2 hilang

Pakai lotion snow white yg wrna pink cair tu. Sy pakaikn dkt anak sy 3 hari dh bersih mukanyaa. Stiap kali sblm pakai bersih kn muka bby pakai air suam. Pastu bru apply lotion

Anak saya jadi mcmni saya pkai benda ni kt muka dgn kepala tksmpai seminggu hilangg . Di but dri tepung jagung . Jdi sejuk bila boh kt baby

anak saya pun macam ni sis. saya guna bedak air daun semambu. Alhamdulillah dah takda .sapu tiap kali lepas mandi

saya pun ada..saya pakai tasneem skeenz baby balm kt tmpat ads ruam tu. terus glowing bersih skrg.

Bby sy Dr awal pakai lotion cetaphil.. alhamdulilah sampai sekrang takde ruam..

Setiap kali lepas menyusu boleh bersihkn muka baby. Basahkn sikit dgn air.

sama la ngn baby sy ade ruam2 ni.kesian tgk dia mcm x selesa je..

Boleh try apply cooling lotion -suggestion brand bzu bzu