Air kencing kotor

Dah 3x checkup air kencing kotor..detect protein..pdahal minum air kosong byk dah..cmne nak buat lg supaya air kencing kmbali clear mcm sblm² ni??nak tau gak apa punca bole jadinye air kencing kotor ni?ada sesiapa penah mengalami?Oh btw,sy dh 33mggu pregnant..

16 Các câu trả lời

waktu sya dulu,mmng doc akn bgi antibiotics dgn air minuman garam tpi air mineral mmng kerap minum jenama spritzer tu pun ada org suggest lh sbb kencing kotor,after next checkup tu cek tkde dh,tpi antibiotik tu mmng kena habiskan dlm tempoh wktu yg diberitahu oleh doc

1mo trước

ouhh tktau plk Spritzer boleh hilangkan ank kuning,ats rezeki juga kot ank sya pun kuning juga wlpn minum air spritzer,delima

Pastikn dkt bwah tu sentiasa kering jgn lembap, klu org pakai pantiliner lg sng kena, pastikn basuh guna air bersih & cuci dri depan ke blakang, asal lpas bersama terus kencing & cuci bersih2, blh mnum air barley/cranberry juice..

Minum barli wakkk. Awak rebus barli. Air dia minum. Air dia jangan letak gula. Dia rasa kelat kelat sikit. Seminggu sekali minum. Saya dulu tiap kali check mesti detect kencing kotor. Minum barli seminggu sekali ikut saranan nurse, kencing okay dah

1mo trước

ok awakk..mekaseh suggest..ramai btol ni suggest minum air barli yer..kite plak x penah² minum air barli yg sndiri buat rebus biji tu kan..klu minum yg bancuh sirap barli tu aci takkk??

mcm sy kena kencing kotor 3x check masih kotor.. dh minum bnyk air kosong.. lps tu sy minum air barli je setiap hari. dlm dua minggu gitu.. rebus barli lps tu letak stevia 2 titik biar manis buah rase.. pergi check balik trus bersih x kotor dh kencing

1mo trước

tula..ramai ni suggest suh minum barli..kite ni x penah² la minum air barlinye pun..dah plak sejenis bkn mudah nak cuba² 😅😅..tp nmpak gaya kene cuba gak la yer minum air barli tu

Try air barli. Kadang sebab infection down there etc. Saya ada gdm & kerap minum caffeine tp tak pernah sangkut protein sepanjang pregnant sampai bersalin 2x. Tp jgn contohi saya

4t trước

Iye kadang bab minum ada yg jaga kemain tp tetap kena. Saya yg tak jaga minum tak pernah kena pula. Cuma bawah tu mmg sy jaga bersih

minum air barli.. tahun 2010 kerja dgn bos cina, dia yang ajar.. smpai skrg saya masih amalkan minum air barli & hbiskan biji2 dia sekali.. samaa saya pun 33w . semoga dpermudahkan ♥️

1mo trước

tak hari2 juga.. kadang air kelapa

Minum air kelapa or bali without gula sis.. Saya amalkan tu.. Alhamdulillah urine bersih dah.. Jgn minum manis or caffein, mmg cepat naik. Padahal sblm pregnant elok ja 😅

1mo trước

pregnant ke3 ni mmg kerap mnum air kelapa sbb dduk kpg n ada je parents tanam pokok kelapa so mmg bole kata minum freshh x tambah air @ gula just letak ais jela nak bg sejuk..tp maybe time sy minum air kelapa tu bkn time nak dekat² checkup kut..

saya time 36w kena mcm tu..then doctor suggest saya beli prime's mixture potassium citrate kat farmasi untuk clear kan urine..

Saya sangkut hari tu sebab puasa. Sebelum p klinik minum banyak air kosong. Try pergi tengahari pulak. Insyallah ok lepas tu.

Sy dlu prgnant pn kncing kotor. Sy beli barli dlm tin, tiap hari rebus sndiri buat smdiri air barli. Alhamdulillah elok trus ☺️