Detail scan

Detail scan wajib dibuat ke? KK Kerajaan or klinik swasta yg buat?

16 Các câu trả lời

X wajib pn.. But for ur detail info about ur baby better buat la. At least kite tau pkembangan bayi kite, dr segi fizikal dan sistem saraf dy.. Oh ye, KK memg xde buat detail scan ya😅 kalo nk bt detail scan swasta je.. Paling murah i penah tgok detail scan rm90 dekat ampang.. Recommended sgt klinik tu.. Bkn stakat murah, Doc friendly and sgt bpuas hati

5y trước

Kannnn... I pn sukeeee lah sgt.. Nti nk bt 5D plk kt situ.. Tgu 29w

Taklah smp " diwajibkan" sbb tak semua org mampu buat details scan ni krn kosnya agk mhl jg. Klu mampu boleh buat krn ada baiknya sbb kita dpt tahu apa2 jua yg brlaku dlm kndungan n kita boleh brsedia jika ada brlaku apa2 kemungkinan.

Elok buat sbb nk tahu perkembangan dalaman organ dll baby ok ke tak. Kalau tak ok, boleh standby awal pape or amek precaution. Kalau ok, alhamdulillah. Sy tak sempat buat. Tawakkal jela inshaaAllah harapnya semua selamat

Sye rituh dgr dktor ckp, dia mmg soh wt detail scan satu, sbb dkt kk dia xdpt detect certain thing coz xclear sgt.. klau kt swasta clear n kita bole npk pe2 abnormalities pd bby.. insyaallah smue baik2 je..

Tak wajib. KK & hosp mmg ada detail scan cumanya kita tidak diberitahu semua detail. Ada rezki boleh buat details scan ada had usia kandungan & tempoh selamat biasanya kandungan 18-24w. Boleh call & check.

Tak wajib tapi penting jugak kalau buat. Dpt tau perkembangan baby dgn lebih detail. Sy check up dkt ppum mmg diorg scan detail so dpt tau kalau baby ada masalah awal.

Tk wajib.. tp digalakkn utk tahu keadaan baby dr awal kehamilan .. terpulang pd sis .. kat KK tk sure ada ke tak .. tp klu swasta pun.. bkn semua klinik yg provide ..

Dokter kat kk saran kan suh buat details scan klu rasa nak tau lbh lg baby dlm kandungan pi buat details scan kat swasta

Tak wajib sis. Kalau nak buat, buat kat swasta. Kk mmg x buat.

Detailed scan x wajib tp penting.. buat d kk swasta..