rasa down tiba2

Dari td dok nangesss je..tkthu knp 😢😢😢😢 rse mcm smua benda tk kena.. Rasa mcm kenapa la aku kahwin cpt sgt.. Rasa mcm nak mati pon ada.. Sy pregnant dh 4bulan... Tp emosi mcm terganggu.. Org ckp sikit sy terasa.. Suami pon tkde kt sblh dia busy kerja.. Tolong lah nasihatkn sy ni.. 😓😓😓😓😓😓😓

22 Các câu trả lời

kalau sis sygkan anak , ketepikan emosi .. kesian baby nanti effect dia time lahir kalau ibu slalu stress time pregnant .. blh menyebabkan baby kecik , lahir pramatang .. asal je nak marah atau stress , cuba sis pergi bawa mkan ke .. x pon tdo ke .. zikir dlm hati sentiasa , jgn pernah stop zikir .. asal je kita nak nangis , bwak berwuduk .. buat solat sunat , mintak dgn Allah utk kuatkan hati sis .. pabila kita dah ada ank , kena fikir pasal anak .. kesian dorg x da salah apa2 .. jgn kerana kita , dorg yg jadi mangsa .. sis slalu stress time pregnant , nanti effect dia time dorg lahir nanti .. trust me , sya pernah laluinya 😌

Itu perasaan awak je sis.. Sis kene sibukkan diri dengan aktiviti harian.. Buat lah apa² janji jgn duduk saja.. Jgn buat kerja berat dah lah.. Buat kerja biasa² supaya sis busy dan tak fikir tentang perasaan tu.. Saya sendiri ada masalah emosi dari sebelum kawin sampai kene ambil ubat... tapi disebabkan pragnant saya terpaksa stop ubat sementara nak bersalin.. dan semuanya ambil masa.. Skrg ank dah 11 bulan dan sy sedang pregnant ank ke2.. sy masih xboleh ambil ubat untuk kawal emosi saya.. jadi apa sy buat sy sibukkan diri sy dgn buat kerja.. kerja rumah yang tak memenatkan sangat.. supaya sy xfikir tentang emosi saya..

Aku pernah macam kau, ape yang aku buat ingat anak, buang bende negative. Aku pernah rase nak bunuh diri sebabkan fikir mulut2 yang macam pukimak ni. Takde org faham ape kita rase. Happy kan diri sendiri, fiki4kan anak kita, sape nak jage dia bile kita takde. Ingat Allah paling penting. Dia takkan uji kita lebih dari kemampuan kita. Kita perempuan kene kuat mental fizikal. Keep strong!!

Kna sabr sis.. sy nie lgi bert tuk nk tnggung smua nie.. dlm kedaan hamil sy di tinggl kn(divorce)suami.. tpi sy kna kuat demi ank dlm kndugn.. anggp je nie ujian dri ALLAH utk sy.. ape pun sis kna kuat utk hadapi pe jua skli pun.. moga sis tabah yew..

Duduk rumah berdua dgn Husband ke dgn mentua/family sendiri? Cuba cari apa punca yg buat awk emosi tu & cuba elak perkara tu.. Try jugak hapuskan emosi negative tu dgn fikir org lain yg masih belum diberi rezeki pregnant wlaupun dah bertahun kawin.

Hahah sy pon kekdng dok sorg2 tak fikir apa pon eh tetibe air mata dh mengalir rse diri sedih sngt. Xtahu la apahal 😂 tnpe sbb. Mngkin hormon mngndung je tu. Tp jgn dilayan kn sngt tau nnt sian ank dlm peyot..

Sabar sis, Jangan ikut kan perasaan sangat.. tak elok utk baby. Saya pon kekadang mcm tu sbb Baru je kawin and baru dpt tawu pregnant sdngkan saya tak ready nak ada baby but now saya always fikir positif je💪

Aku pn mcm tu jua sis...ada sedikit cmburu😅😅..tp cy kawall jk emosiii..klw cy x tahann .tegur suamiii .jann bt bendaa yg kita x sukaa...suami pn fhm tuu...memng klw prgnant kliii...ada manja😂

Istifar sis..ingt kat Allah..bykkn bca alquran, bzikir..jgn ikutkan hati dan prasaan sgt..kuatkan semangat..pk positif..insyaaAllah..semoga semangat sis dtg balik dan dlm lindungan Allah slalu..aamiin

Jngn layan sngat prsaan tu,nanti ank dlm prut pn kuat stress dn mngis je tnpa sbab bila dah lahir nanti,sis juga yg pnat. ejoy je layan video2 lawak bnyk kat youtube tu hiburkan hati.