Kenapa tiba-tiba tak nak hisap botol 😭

Dari lahir ajar minum botol, takde masalah sampai la masuk 4 bulan ni..... reject botol, kalau suap jugak meraung macam kena pukul.. eishh risau sebab lepas ni dia duk dengan bapaknya.. bapaknya kerja petang.. saya kerja pagi balik tengah hari..kadang-kadang balik petang... risaunya baby kelaparan.. saya sampai terfikir nak bagi guna sudu.. sebab syringe keras takut sakit kena gusi dia.. dia pulak dah pandai menepis.. alahai anakku.. kenapa macam ini anakku..

3 Các câu trả lời

Ada baby yg akan lalui fasa ni sis. Mcm anak sy. Ada masa langsung taknak botol. Reject terus. Tp apa yg sy perasan dia jadi macam tu bila dia bau mak dia. Atau i ada kat situ, atau dia rindu (kalau dah rutin i ada kat rumah sekian2 waktu tetiba haritu i takde) apaknya mmg akan struggle lah. Sbb baby awk takde masalah botol kan. Jadi biasanya tu psychology. Yg jaga anak awk nanti kena pandai pujuk baby. Kalau awk mmg tak jalan punya. Anak i smpi skrg kalau i suap botol, sampai angin mengada dia tepis je botol tu.

normal sis. kadang sebab baby tak selesa. mungkin juga dah tak nak puting botol tu nak yg lain. anak saya yg kedua mcm ni la. masa anak tepis tu bagi husband sis susukan dia. husband sis pun kena cuba pujuk baby. bagi tenang dulu baru suakan botol balik.

Macam baby saya dia reject botol waktu pagi & petang. Waktu tidur dia lepas maghrib elok jer minum botol😭 baby saya sekarang 2bulan