Mee segera

Dari awal mengandung tak pernah makan maggi langsung ( walaupun teringin sampai teliur2 ) 🤤sampai sekarang dah masuk 11minggu..

15 Các câu trả lời

Saya haritu mkn bihun pama sekali tapi sikit sgt je. then ada mkn megi asam laksa. teringin da lebih 10 thn x mkn😂. tu pn sikit2 je suruh husband habiskan. then x lama pulak ada mkn megi mamee kari sekali dgn megi tomyam sekali hbiskn sorg2 sikit je pun yg x habis😅. then ada mkn cekedis mamee tu tp x lebih 5 paket. skrg dah 6 bulan nk masuk 3rd trimester harapnya xde dah la teringin tu. sy pn mmg x beli bt stok. kalau ada tu lain la asek pandang2 je. yg dah mkn ni pn stok lama. Bkn apa bila benda x healthy ni dgn sndri rasa xde la nk mkn sgt. ni pun rasa teruknya aku ni mkn bnda cmni. air gas pn sesekali nak tp husband mmg jaga x kasi. sy pn jenis rasa nk mkn something tu tahan dulu bkn terus beli nk2 bnda yg mcm ni xleh layan sgt. paling2 pn ckp kt husband nk minum air gas one sip only, tapi sip tu agak panjang la😅

Makan je... Dh lps brsalin ikut pantang larang itu ini, megi mmg NO lah kan... Dlm pregnant klo xde mslh apa2, suka minum air msk kerap, berpeluh stp hari dgn daily routine activities utk aktifkan diri, makan je apa2 yg nk makan dgn portion yg betul. Jgn addicted je lah. Seimbangkan dgn makanan2 lain dan buah2 serta sayur2 spnjg pregnancy. Alhamdulillah.

sy lama tak makan megi. so minggu lepas sblum turun keja rasa liat nyaa yaa Allah nak masak. so masak megi jaa. lepas tu pedih ulu hati. kerja malam tu mcm nk xnk jaa kerja sbb pedih. dah makan bnda lain sma jugak. so mmg megi is a no no dah laa time preggy ni. tp klau tiba2 rsa teringin kena make sure husb ada. so dia yg hbis kn😂

saya makan je maggi bila teringin. time pregnant dulu sampai teringin nak makan ramen samyang tu, tapi setakat sepeket takde apa pun. 😊

Sy first trimester tiap hari rasa nak makan maggi 😂 sy makan ja. Masuk trimester kedua langsung x rasa nak makan maggi

boleh makan, tapi jangan selalu. masa mula2 prgnt saya ade tanya nurse kk, die ckp jgn sampai hari2 nak makan 😂

sy makan juga kalau tringin sangat tapi bagi dua ngan husband la..sebab kdg trlmpau makan pedas ni sakit ulu hati

mengandung ni jgn seksa diri🤭..boleh je mkn takde pape pun..mkn lah berpada pada..

mkn ja.. sy masa prgnt hri tu mkn ramen lg.. jgn slalu lhh