Boleh ke makan mee segera?

Sejak mengandung sampai sekarang dah 18 weeks saya tak sentuh mee segera sebab kakak dan mak nasihat jangan makan. Tapi now saya rasa mcm teringin nak makan bihun pama. Boleh ke kalau nak makan sebenarnya? #firstbaby

4 Các câu trả lời

Boleh awak. Intake yang sederhana dan terkawal should be okay. Maksudnya = bukan setiap masa @ setiap hari makan. Makanan berproses/instant/junk fast food dll akan jadi TAK SIHAT, kalau pengambilan makanan tersebut tak terkawal. Tak mengira usia, mengandung ataupun tidak.

sy dri 1st preggy smpai skrg dh 2nd trim masih mkn mee sgera sbb kerap lapar..😂misi ckp boleh mkn cuma jgn slalu sbb tggi garam tp sy mkn je slalu 😅

sy makan je. nak2 tgh xda makanan kt rumah n nk cpt sbb lapar. tapi letak la sayur byk2. kurg2 ada jgk nutrisi😂

Blh jer. Jangan terlalu kerap. Cukup buat ghaso ghaso