7 bulan kehamilan

Hi . Dalam ni ada tak yang dah 7 bulan tapi perut kecil ( macam 5-6 bulan ) ramai orang tua2 tegur perut kecil . Normal tak ye tapi baby aktif ja macam biasa . ☺️ #bantusharing

11 Các câu trả lời

sy pun mcm tu rmai tegur.. sbb sblm prgnant sy jenis workout so perut tu ada shape & mmg jenis xde lemak even da prnh mengandung dlu ..kdg org xprsn sy mengandung pun klu pegi klinik .. tp bg sy da nmpk bsr da dr dlu 🤣 tp tula bila org tgur kecik nya xnmpk sgt .. sy gelakkan je xtahu nk bg reaction mcmna hahahah.. lantak la bg sy jnji ank sy sht2 je & berat ok .. xpyh fkr sgt sis.. positif je😌

2y trước

thank you 😊

Asal baby sihat dan pertumbuhan normal, jangan peduli apa orang kata. Ada orang memang perut jenis kecil, ada jenis yang hujung2 baru nampak besar atau memang kecil sebab kedudukan rahim terbalik (terkebelakang) . Untung juga perut kecil, nanti mudah nak reshape balik lepas bersalin. 👍🏻

2y trước

hee thank you ☺️

kandungan sy pun 7bulan skg,perut sy mcm mngandung 5bulan sj,tp doktor scan pmbesaran bby semua normal jd sy x risau...klu pasal mulut org tu,sy just ignore sj yg pnting baby sihat n normal..susah mo tutup mulut org ni mom..klu layan sgt nnt kita yg jd stress

sama lah sis sya skrg dah 8bulan perut nmpk mcm baru 5'6bulan banyak org tanya perut kecil saja..doktor ckp ikut badan klu org kurus kecil badan perut memang kecil janji Baby sehat aktif bilangnya abaikan mulut org janji Baby sehat☺

sama sy. dh 7 bln. tp perut org igt 5,6 bulan. alhamdullilah baby ok. berat baby doc check 1.3kg dh. klu pki bju kecik sikit. mmg nmpk lak baby pump tu. klu baju besar. x nmpk sngt pregnant 7 bulan😂

2y trước

sama 😂

hahaa saya ank ke3 perut kecil hahaa padhl nk msok 8buln , tengok pada bdn kita jugak , but it normal sis smoga dipermudhkn ursan semua berslin

2y trước

Ameen thankyou 🙏

perut saya pun sama tak besar compare kawan tapi alhamdulillah baby okay berat semua okay & masih larat lagi nak jalan2 buat kerja. 😅

2y trước

sama 😊

jgn pedulikan kata org sis .. sya pun perut msih macm kandungan 5 bulan...tp bby sihat jer... jgn risau k...

2y trước

welcome .. 🥰

Jgn risau.. saya mse 7 bulan pn rmai tgur perut kecik last2 bila masuk ke 8 bulan bru nmpk perutnyaa

sy pun perut kecik jgk dah nak masuk 8bulan perut macam 5bulan lgi 🤭. normal