Bleeding 7weeks.

Dah seminggu bleeding n spotting. Dah 2x cucuk proluton dan amik duphaston 2x sehari. 7w4d harini, pregnancy ke 6. Pregnancy ke2, 4 dan 5 pun bleeding mcm ni. Pregnancy yg ke4 tu gugur. Doc ckp badan sy xkuarkan hormon progesterone yg cukup. Hormon tu utk lekatkan janin pada dinding rahim. Sbb tu kena cucuk proluton utk tmbh hormon. Kalau tak, janin boleh jatuh. Doakan baby sy sihat dan bertahan yer. Heartbeat dah ade.

Bleeding 7weeks.
34 Các câu trả lời

Saya pun macam awak. 1st pregnancy tak tau pregnant. Period sampai 15 hari. Pi cek doktor rupanya pregnant tapi miscarriage. Ni dah 2nd pregnancy. Baru tau sabtu lepas pregnant 4 weeks. Tetiba semalam bleeding banyak macam period sampai sekarang. Period pain pun ada. Tadi dah buat 1st hcg test. Tunggu 2nd hcg test baru tau apa khabar kandungan saya. Doakan saya ye. Penat pregnant asyik tak jadi je 😭

Semoga dpermudahkan sy pn pg sp clinic wt treatment pcos doc jes sgt baik n membantu...3bln treatment alhmdulillah sy prgnt tp skrg dh 12week...9week doc jes sahkan kantung kosong n kena d&c or biar gugur sndri skrg dh 12week blm gugur lg...so sy dh wt appoiment dgn hospital utk terus d&c 29.1 nie...staun lbih sy tngu tp allah lbih mngetahui n sy redha...doa kan sy cpt dpt baby lg...n baby menjadi n sihat

4y trước

Klinik mane tu

Waktu sy kerap bleeding pun doktor kat klinik xbg ubt kuatkan rahim walaupn sy req..memang bgus p hospital tau klinik??sy tiap kali ada mslh msti p klinik scn bby dgn harapn doktor tlg untk kuatkn rahim untk kurgkn risiko kgugurn..last2 gugur jua..tiap kali scn memang tiada mslh siap ada heartbeat tp kerap sgt bleeding n spotting.

4y trước

Sy pon last chemical pregnancy 5 week, pi klinik swasta pkar puan. Buat scan, n dpt ubat duphaston.. kuatkn rahim.. consume 5 hari.. tpi tkde rezeki..

Sama mcm saya... dpt inj proluton tu dr 5w smp mggu ke12 tiap2 mggu... t.duphaston 3x shari + aspirin... dktr ckp pelekatan xkuat... Alhamdulillah skrg dah 36w... Semuanya ok dah xda mslh... xsabar nk tggu baby keluar... semoga kita semua baik2 shja dan dpermudahkan..🙂🙂

4y trước

Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis nanti. Sy nk bg at least lepas 1st trimester ni dulu, baru boleh lega sikit. Skrg mmg byk rehat kt rmh je.

Semoga awak kene paling sihat dlu... Br bb akan sihat. Ape2 pun.. Awal2 ni.. Jgn buat keje2 berat ye... Lex2 dlu till bdn n bb stabil dlm rahim tu tau.

Sama laaa kita tine scan dye kate kcik lagi.. Dah 3 hari dah bleeding sampai kluar mcam ne... Maaf koto mom... Cuma risau ok k x ne...

4y trước

Ye sis... Semoga kita semua dipermudahkan ya sis...tq dah banyak bagi info sis

Semoga dipermudahkan semuanya.. Sy dulu cmni.. Almost 2bulan dok bleeding n spotting.. Always positive okay

Amin..semoga allah melindungi keduanye n selmt smpai beslinye t..tahniah dpt zuriat..alhmdulillh..

Semoga dipermudahkan urusan dan baby sis sihat dan berkembang dengan baik serta sempurna

Saya pon sama.. Scan nampak kantung jaa.. Isnin 20hb nak scan semula..harap2 semua ok