11 June 2020

Dah seminggu berlalu..rasa macam baru semalam jadi, takkan saya lupa rasa gembira saya dengan husband masa mula-mula tahu sy positive pregnant. Excited sangat sampai buat 4 kali check upt, siap beli brand lain-lain utk pastikan betul-betul before pergi check dekat klinik 🥰 Sepanjang masa berdoa Allah jaga kandungan saya, bagi sy kuat, bagi baby dalam perut bertahan sampai dia lahir, tapi siapa lah kita untuk menidakkan takdirNya kan? Sy redha..bila dapat tahu baby stop growing masa dah 9 weeks, and doctor tak dapat detect heartbeat baby, saya sedih yg teramat sangat. Doctor suruh datang lagi another 2 weeks untuk repeat scan..Tapi akhirnya tak sampai 2 weeks baby dah turun sendiri..khamis malam jumaat minggu lepas dia keluar habis without D&C, Alhamdulillah Allah mudahkan urusan saya..Selamanya dia akan menjadi my first baby..in syaa Allah saya kuat, Terima kasih Allah atas kurniaan yg tidak ternilai, walaupun hanya bertahan 11 weeks tapi saya percaya semua yg berlaku mesti ada hikmahnya. Sekarang dlm tempoh berpantang, doctor recommend utk tunggu 3 months bagi rahim betul-betul sihat sebelum plan untuk conceive next pregnancy. Doakan saya dan suami dikurniakan zuriat yg soleh solehah, dan untuk semua pasangan yg masih menunggu zuriat dr Allah.. ♥️♥️♥️

8 Các câu trả lời

Inn shaa allh , sy pun tyc 4y sis dec lpas mgndung tp sy lmbt tau bleeding byk smpi kene thn wad, xsmpt buat buku pun mse tu 5w kluar ketulan kt rumah skli lpas dischrge ,pastu g hospital kluar lgi skli , bila scan doc ckp dah clear dah, then bulan april sy berjaya prggy balik tnpa bleeding alhmdulillah rezki, skrg da 22w

4y trước

Oh sila pntg air gas nenas, air tebu durian semua ye, sy mmg xmkn smua tu,,😅

ai.. we are same dear.. in sya Allah.. believe yg Dia akn bg in the right time and the right condition.. everthing happen must be something worth in it.. saya pun sama.. waktu first baby..same story.. now.. alhamdulillah.. saya dah dikurniakan rezeki baby.. in sya Allah, nnt rezeki awak pulk..

Hi Bella. Jumpa kita di sini 😊 Sabar ye dear. Post u bru naik nampak kt sini. We are in the same boat, gugur time raya haji. But we are strong kan? Keep it up n wasep me if anything ye...jom sama2 usaha preggy again after semua okay n stable.😘

4y trước

Hi ummi, hihi tula tiba tiba je naik semula posting ni. Alhamdulillah bella ok dah skrg ni ummi, kita kuat sama-sama ya 💖🥰

Takziah puan. Semoga ini menjadi saham buat puan dan suami ke syurga insyaAllah amin. Dan semoga Allah hadirkan kebahagiaan kepada puan sekeluarga semula amin💕

Saya pun keguguran awal bulan 1/2020..10minggu..baby 1st juga..bulan 3 lekat balik..alhamdulillah..skrg 33minggu..semoga ada rezeki lgi utk sis..dan semoga urusan d permudahkan

4y trước

dia gugur kluar gumpalan darah ke? mcm hati ayam ?

Takziah semoga rezeki zuriat kedua buat puan dn suami soon insyallah

InshaAllah akan ada rezeki awak lagi lepas ni.. Aminn

Aamiin