7 bulan berat baby 1.3kg, besar ke?

Dah masuk 7 bulan, check dengan Dr FPP Putrajaya, katanya kena start control diet, takut baby besar. Banyakkan berjalan, dia suruh 5000 steps sehari sebab saya kerja wfh. Hmm ada yang sama jugak tak macamni? Dulu berat 45kg sekarang 56kg. Normal tak?

1 Trả lời

Saya pun fpp putrajaya. Masa first check up 28w haritu bila scan berat baby 1.4 kg. Bunyi macam berat tapi dr.hazim cakap normal je. Saya before pregnant 53 kg. Sekarang 30w dah 64 kg 😂