Hye iibu ibu semua nak mintak pendapat

Saya gdm on diet, semalam saya pegi check up di ukm kl. Dr sana check katenya gula saya tak kawal takut baby besar. Saya selepas makan malam mesti 7 tak pernah lebih 8 atau 9. Pernah skali saya diet tak makan, hanya makn roti je sehari tu turun jadi 3.9. Jadi saya nak tanya kalau saya tak makan saya takut nanti baby saya berat tak naik, baby akan kecik. Skrg ni saya pelik dr ckp kalau kite kurang gula dalam badan baby pon kurang gule jugak dalam kandungan. Habis ape perlu saya buat kalau nak on ubat on jelah saya okay jee. Die suruh saya diet lagi hmm

1 Trả lời

sis tak boleh tak makan langsung. kena makan juga,tp dgn portion yg sesuai dgn gdm. kalau doc suruh on diet ja,maknanya sis tak perlu ubat. mcm ni la,sis masuk fb,cari kelab pesakit kencing manis/diabetis. dlm group tu ramai yg senasib dgn sis. tanya la apa sj,mereka akan jawab sbb ada doc juga yg join kelab tu.

1y trước

Tq so much sis 🫰🏼