Bila kena serah diri?

Hai. Saya sekarang 34w. Baby dah 2.4kg. sebelum ni doktor pernah kata saya kena bersalin 37weeks sebab saya ada kencing manis control diet. Tapi baru2 ni saya pergi jumpa doktor lain,dia suruh tunggu hingga due saya. Serah diri sehari sebelum due. Bukan ke kalau ada kencing manis kena bersalin awal?.

4 Các câu trả lời

saya gdm on diet sis. boleh bersalin ikut due. melainkan gdm on ubat / insulin tu memang ada date bersalin and kena serah diri. tapi on diet tak boleh lebih dari due la. o&g bagitahu kalau awak tak turun tanda sampai due, so hari due tu awak kena serah diri and inform yang awak ada gdm

Gdm on diet masih boleh bersalin ikut due date sis especially kalau doctor tengok kesihatan mommy & baby okay ☺️

11mo trước

dia tgk fail saya sekejap. saya pun xtau dia tau ke tak sejarah sakit saya. xpelah jumaat ni nak jumpa balik doktor nak tanya balik betul2

gdm on diet paling lewat bersalin on due date. gdm on ubat paling lewat bersalin 37w.

Sy 34w jga..kena serah diri 37w sebab gdm on insulin..🥹🥹..