usia kandung 24minggu

dah boleh makan nenas ke ? teringin nau nau nak makan nenas hm

12 Các câu trả lời

Sy dari awal 1st trim dah makan nenas 1 biji. Ikutlah badan, kalau takde alergik boleh je makan. Nenas berkhasiat. Nak makan apa2 pun kena berpada. Benda khasiat kalau makan melampau2 jd tak elok, itu je.

Sy takut nak makan nenas walaupun nenas masak tu. Suami memang tak bagi. Cuit sikit pun kena marah. Kalau teringin makan yg kat pizza je tu pun 1/2 slice je gitu. Sebab suami risau jadi apa-apa.

boleh makan tapi ambik lah nenas yang masak ranum.. so far saya makan okay jer takda masalah. air kelapa muda elok amalkan masa dah dekat2 due nanti..

nenas memang sy tk makan awal2 walau dlm pizza sekali pon suami tk bagi.masuk 30week baru berani makan yg dalam pizza tu

benda makanan ni boleh je makan sis. cumanya kena berpada-pada. cukup sekadar melepaskan ngidam/teringin tu. jangan berlebihan. utk kebaikan juga.

kalau saya ..saya makan aje nenas.. masa awal kandungan dulu selalu minum jus nenas segar je rasa..

boleh makan. jgn terlampau banyak. makan nenas yg betul2 masak bukan nenas muda

stkt buat hilang craving je awak jgn mkn byk .. insyaAllah tkde ap makan skit je rasa2

Makan je lah, kuantiti sikit/sederhana . buat sampaikan hajat teringin.

makan sikit je sis. cari yg manis. nenas md2 kot namanya. manisss sedap